Образование

Облачната платформа Google G Suite е била използвана от над 500 училища в страната

Облачната платформа Google G Suite е била използвана от над 500 училища в страната

Тази пролет облачната платформа на Google – G Suite е била използвана от над 500 училища в страната. Това обявиха от Центъра за творческо обучение, който е официален партньор на Google Cloud със специализация „Образование“ за България. Платформата е официално разпозната от Министерство на образованието и науката (МОН) и е изцяло локализирана на български език.

Google G Suite обединява множество образователни приложения и функционалности като онлайн уроци, споделяне на файлове, управление на виртуална класна стая, Google Classroom, Jamboard и други. Тя осигурява и неограничено пространство за съхранение на учебни материали в облака.

Основната цел на платформата е да предостави сигурен достъп до цялата училищна информация навсякъде и по всяко време. Към момента тя се използва от повече от осемдесет милиона потребители по целия свят, сред които ученици, учители и родители.

Използването на Google G suite позволява работа със световно доказани ресурси и технологии, достъпни за всички учители и ученици, като:

  • Google Expeditions – експедиции с качествено съдържание с виртуална и добавена реалност;
  • Google Jamboard – инструмент за “интерактивна бяла дъска в облака”;
  • Google Classroom – цялостна платформа за организация на учебна дейност, с домашни работи, тестове, оценки, съвместима всички водещи мобилни и настолни операционни системи.

Повече информация за платформата G Suite можете да намерите на адрес:

https://cloud.cct.bg/

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!