Образование Олимпийци

НПМГ търси спонсори, за да участва в Олимпиада „Туимаада“ по физика, химия, математика и информатика

НПМГ търси спонсори, за да участва в Олимпиада „Туимаада“ по физика, химия, математика и информатика

През юли тази година учениците от НПМГ имат възможност да участват в Олимпиада „Туимаада“ по физика, химия, математика и информатика в Република Саха, Якутия. В олимпиадата взимат участие ученици от 11 и 12 клас, разпределени в три отбора по двама ученика и двама ръководители. Цената на транспортните разходи (отиване и връщане), издаването на визи и таксата правоучастие са изчислени в размер около 20 000 лева за цялата група, като тези средства не са предвидени в бюджета на училището.

Ръководството на училището кани всеки, който може да подкрепи учениците от НПМГ, чрез дарение или спонсорство. Като набраните средства ще бъдат изразходвани изцяло за участието на учениците на Олимпиада „Туимаада“.

Настоятелството, ръководството, преподавателите и учениците на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ ще бъдат благодарни за всяка подкрепа, която получат.

За още информация се свържете директно с НПМГ:

  • НАЦИОНАЛНА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „АКАД. ЛЮБОМИР ЧАКАЛОВ“,
    гр. СОФИЯ, УЛ. БИГЛА №52,
    Телефон: 02/8622966, 0889266420
    Email: [email protected], [email protected]

Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” е създадена през 1968 година. В момента в нея се обучават над 1 200 ученици в следните профили: Математически, Софтуерни и хардуерни науки, Природни науки и Икономическо развитие. Обучението по профилиращите предмети се осъществява чрез съвместна учебна работа със съответните факултети на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

От създаването на училището и до днес, възпитаници на гимназията се представят отлично на национални и международни и състезания в областта на природо-математическите дисциплини. Подготовката на учениците на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ е на високо ниво и амбицията на ръководството и преподавателите е да осигурят повече възможности за изява на възпитаниците си.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!