Нов епизод на „Почти наука“: Какво е глутен и какво пръцкат дрождите?
EnteR Наука

Нов епизод на „Почти наука“: Какво е глутен и какво пръцкат дрождите?

Излезе новият епизод на научния подкаст „Почти наука“. Този път авторите д-р Божидар Стефанов и Ирина Карбанова са си поканили гост, който е докторант по… хляб. Това е Ивайла Сопотенска, с която ще обсъдят, какво е глутен и за какво служи. В епизода ще научите още, какво пръцкат дрождите, хомеопатичната сила на дюнерите и други крайно интересни неща…

Чуйте новия епизод тук:

https://apple.co/2lG9xku (Apple Podcasts)

https://spoti.fi/2k9Hppk (Spotify)

https://bit.ly/2m8MwH1 (Google Podcasts)

И навсякъде, където има подкастове.

Подкастът „Почти наука“ стартира това лято и разказва ежедневни истории, които са удивително научни, като например сладоледа от ракия, енергията от джапанки, оскунксването на бирата, бабите-киборги и още и още…

На всеки епизод зад микрофона застават – д-р Бо, който е известен и като Божидар Стефанов, доктор по химия, който специализира в нанотехнологиите. И Ирина Карбанова, която е бакалавър по философия и магистър по икономика, а в свободното си време продуцира подкасти с продуцентската компания procasters.co. Макар че се забавляват безкрайно, докато правят „Почти наука“ и това си личи, целта им е да популяризират науката и да накарат повече хора да се интересуват от нея и да мислят критично за заобикалящия ни свят.

Повече за тях може да научите тук:

www.facebook.com/PochtiNauka

https://www.instagram.com/pochtinauka/

https://www.procasters.co/

A всички епизоди на подкаста може да намерите тук:

https://spoti.fi/2SfTXbm (Spotify)

https://bit.ly/2lKg2T4 (Google Podcasts)

https://apple.co/2M742WT (Apple Podcasts)