Технологии

Нови възможности във Viber – вече 30 участници могат да се включат в един видеоразговор

Нови възможности във Viber – вече 30 участници могат да се включат в един видеоразговор

Тази седмица Viber обяви, че ще разшири капацитета си за групови видео разговори до 30 участници в едно обаждане в световен мащаб. Опцията е от полза за комуникация между студентски групи и училищни класове, работни екипи, семейство и приятели.

В България 60% от участниците в доброволна анкета казват, че са използвали Viber за свързани с образованието цели през тази учебна година. 53% отговорят, че намират груповите видео разговори като подходящ инструмент за управление на дистанционно обучение. Подобрението на функционалността я прави достъпна и подходяща за провеждането на класни и извънкласни дейности, курсове и обучения от различно естество.

Благодарение на новия изглед, (grid view), както за десктоп, така и на мобилни платформи, потребителите могат лесно да провеждат и своите бизнес срещи и разговори в удобна онлайн среда – на добре познатата им платформа за комуникация.

С новата функция, вече е възможно онлайн събирането на повече членове на семейството или приятели в един разговор. С настъпващите пролетни месеци и предстоящите празници, Viber помага на хората да останат свързани помежду си, въпреки настоящата ситуация.

За да започне групово видео обаждане, потребителят просто трябва да натисне бутона „видео“ в горната част на екрана или да добави още участници към текущо видео обаждане. Може да се обади и директно на вече съществуваща група и да изберете кои участници да се присъединят.

Капацитетът за групови видео разговори ще бъде разширен допълнително през следващите месеци.

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!