Новите SSD дискове на Samsung 860 QVO събират до 4 терабайта и идват на достъпна цена
Технологии

Новите SSD дискове на Samsung 860 QVO събират до 4 терабайта и идват на достъпна цена

Samsung представи новата си SSD серия –  Samsung 860 QVO SSD – с капацитет за съхранение до 4 терабайта (TB), изключителна скорост и надеждност. Използвайки 4-битовата NAND флаш архитектура с висока плътност на много нива (MLC), 860 QVO прави терабайтовите възможности по-достъпни за всички.

Новите SSD дискове на Samsung 860 QVO събират до 4 терабайта и идват на достъпна цена

„Потребителите днес повече от всякога използват, произвеждат и съхраняват файлове с по-висока разделителна способност, включително 4K видео и графични игри. Това води до увеличаване на търсенето на устройства с по-големи възможности, производителност и капацитет за съхранение“, каза д-р Майк Манг, вицепрезидент Brand Product Marketing, Memory Business в Samsung Electronics. „Samsung продължава да води преминаването към многотерабайтовите SSD устройства с представянето на Samsung 860 QVO – нова памет, осигуряваща бързи резултати, надеждност и добавена стойност за повече потребители по целия свят“.

Всички потребители, обработващи мултимедийно съдържание, често имат нужда да подобрят паметта на компютрите си, за да могат лесно да преработват и съхраняват големи файлове. Използвайки SATA интерфейс и 2,5-инчовия формат, 860 QVO се вписва перфектно в повечето стандартни лаптопи или настолни компютри. Също така, предлагайки както висок капацитет, така и производителност на едно по-достъпно устройство, 860 QVO премахва необходимостта от използване на комбинация от SSD и HDD за зареждане и съхранение.

Със скорост на четене и запис до съответно 550 MB/s и 520 MB/s, 860 QVO постига същото ниво на производителност като днешните 3-битови MLC SSD, благодарение на най-новата 4-битова технология на Samsung V-NAND и доказания MJX контролер. Дискът е интегриран и с технологията Intelligent TurboWrite, която спомага за допълнителното увеличение на скоростта, като същевременно поддържа висока производителност за по-дълъг период от време.

За максимална надеждност Samsung предоставя тригодишна гаранция на паметта или до 1440 записани терабайта (TBW) за версията 4TB и съответно – 720 TBW и 360 TBW за версиите от 2TB и 1TB.

860 QVО ще бъде на пазара в България от февруари  2019 г., като препоръчителната му цена ще започва от $149,99 за моделите от 1TB. За повече информация посетете samsung.com/ssd или samsungssd.com.

Category Samsung 860 QVO
Interface SATA 6 Gbps
Form Factor 2.5-inch
Storage Memory Samsung V-NAND 4-bit MLC
Controller Samsung MJX Controller
DRAM 4GB LPDDR4 for 4TB

2GB LPDDR4 for 2TB

1GB LPDDR4 for 1TB

Capacity 4TB, 2TB, 1TB
Sequential Read/Write Speed Up to 550/520 MB/s
Random Read/Write Speed Up to 97K/89K IOPS
Management Software Magician Software for SSD management
Total Bytes Written 1,440TB (4TB)

720TB (2TB)

360TB (1TB)

Warranty Three (3) Year Limited Warranty

Етикети: