SpaceX
Наука Технологии

НЛО? Не, това е красивото изстрелване на ракетата Falcon 9 на SpaceX

На 22 декември хиляди американци си мислеха, че виждат НЛО. И в ерата на високоскоростния интернет и смартфоните с хубави камери социалните мрежи бяха превзети от клипове на невиждано небесно представление. За всеобща радост на цялото човечество това явление не беше предизвикано от извънземни. Това бе напълно Индетифициран Летящ Обект със земен произход. Компанията SpaceX изстреля своята ракета Falcon 9.

Изключително красивата гледка над северните части на Лос Анджелис предизвика освен възхищение и доста страх и паника. Хората масово са звънели на 911 за да предупредят, че извънземните най-накрая са решили да посетят нашата планета. Това накара пожарната в града да пусне официлно изявление в което обяснява, че „странните светлини в небето“ са плод на планирано изстрелване на ракета в Космоса.

След като паниката премина и новината, че не ни нападат извънземни взе превес, хората решиха да научат повече за това което са видели в небето. Красивото успешно изстрелване на ракетата направи невероятна реклама за космическата програма на компанията SpaceX и нейния шеф Илън Мъск.

Той дори си направи шега в twitter:

 

Ето и гледната точка на други очевидци на изстрелването:

 

Етикети: