Никола Великов: Интензивното обучение на MDV ми даде нужните знания с терминология на английски език за успешен старт на кариерата
Образование

Никола Великов: Интензивното обучение на MDV ми даде нужните знания с терминология на английски език за успешен старт на кариерата

И тази година MDV Professional Education организира практически ориентирано обучение от няколко нива по финанси и счетоводство. School of Finance and Accounting for Young Professionals дава стабилна теоретична база – използват се материали от професионалните квалификации на ААТ и АССА на английски език. Отново ще има и конкурс за стипендии. За да участвате е необходимо да изпратите ваше CV, мотивационно писмо на английски език и академична справка или диплома за завършено образование до 31 юли на fa_school@mdvtraining.bg.

Днес ви представяме един от завършилите участници от предишното издание на програмата. Никола Великов разказва за своя избор на обучение и за резултатите от него. Благодарение на отличното си представяне той бе приет на стаж в Paysafe.

Визитка: Никола Великов

Образование досега: Завършено средно образование – Национална финансово – стопанска гимназия, в момента учи в УНСС 

Професионален опит: Стаж в Paysafe 

Никола Великов: Интензивното обучение на MDV ми даде нужните знания с терминология на английски език за успешен старт на кариерата

Какво те доведе в класните стаи на MDV Professional Education? Защо избра да се включиш в програмата? 

Желанието ми да се развивам в областта на счетоводството и финансите. Завърших средното си образование в НФСГ, където  получих стабилни основни знания по икономика, счетоводство и финанси, но искам да се развивам допълнително. Много неща от реалността ми липсваха в средното образование – все още не се чувствах подготвен за работа в бизнес среда.

Веднага щом разбрах за програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals на MDV реших да кандидатствам, тъй като ми направи впечатление, че предлага не само практически материал, но и интензивното обучение се води на английски език.

Благодарение на отличното представяне по време на обучението и на подкрепата на Paysafe, беше избран за стаж в компанията. Кое е най-практичното умение, придобито в School of Finance and Accounting for Young Professionals, което прилагаш и по време на стажа си?

Придобитите знания и терминологията. Много хора не осъзнават колко е важна специфичната финансово-счетоводна терминология, когато се работи с чужди езици в международни организации. Не бих се справил без нея в работата си, докато за знанията – то е ясно – за къде сме без тях?

Кое беше най-трудното предизвикателство за теб в програмата?  

Поддържане на фокус по време на курса. Цял ден учене на нови неща и да останеш фокусиран през цялото време не е лесна  работа… Ако преподавателите не измисляха лесни и интересни начини за обяснения на казусите, никога не бих се справил толкова добре с тази задача.

А кое е най-интересното за теб в работния процес, който виждаш по време на стажа си в Paysafe?

Най-интересната ми работа засега е свързана с одитиране. Това е нещо ново за мен, което след месец практика вече мога да кажа, че се превърна в любимото ми занимание от стажа.

Все още си в началото на кариерния си път. Какви кариерни цели си поставяш в най-близко или в най-далечно бъдеще? 

В близкото си бъдеще ще се  опитам да натрупам опит и да завърша висшето си образование, а в дългосрочен план се надявам да се изградя като професионалист и да се реализирам по възможно най-добрия начин.

След като вече премина през програмата, какъв съвет би дал на следващите участници? Какво би препоръчал? 

Ако някой иска да се усъвършенства, да получи достъп до огромно количество знания в областта на счетоводството и икономиката – курсът е отлична възможност за него!

Програмата стартира на 28-29 септември, като обхваща уикендите до декември месец. 

За повече информация може да се свържете с Христина Христова или Мария Петкова на адрес: fa_school@mdvtraining.bg, телефон: +359 887 492 126 или да откриете страницата във Facebook: @MDVFASchool