Наука Олимпийци

Не пропускайте Панаира на науката и иновациите, организиран от Клуб Млади Таланти, на 15 декември

До 23 ноември е срокът да се включите в Панаира на науката и иновациите на Клуб Млади Таланти

На 15 декември може да се запознаете с 20 от младите учени на България. Да видите техните проекти и да станете част от единадесетото издание на Панаира на науката и иновациите (Innofair), който е организиран от Клуб Млади Таланти. Целта на Панаира е да популяризира идеите, откритията и изобретенията на бъдещите изследователи на България с интерес към науката, технологиите и иновациите.

Инициативата стимулира у младите хора умения за научна комуникация, работа в екип и способност за правилно събиране и анализ на експериментални данни. Събитието предоставя възможност на обществото и индустрията да се запознае с младите учени в България, насърчавайки тяхното професионално развитие и мотивация.

Тази година Innofair ще се проведе на 15 декември в Триъгълната кула на Сердика – филиал на РИМ-София, от 11:00 до 18:00, а научните разработки, които ще бъдат представени са:

 1. Звездин Бесарабов – Automatic neural architecture generation using network morphism and bayesian optimization for the cryptocurrency prediction problem
 2. Виктор Велев – Procedural Generation of 3D Objects using Generative Adversarial Networks
 3. Антоан Георгиев – Blumber
 4. Димитър Чакъров – Evaluation of the Performance of Fully Homomorphic Encryption Schemes in Implementations of Programs
 5. Димо Чанев – Анализиране и генериране на музика с машинно обучение
 6. Найден Найденов – Shadow tracing for progressive photon mapping
 7. Емин Арифов – Комбинаторнни задачи
 8. Никола Стайков – Полиномният метод
 9. Мария Манзурова – Теорема на Понселе
 10. Йордан Цветков – Четирикрак робот с ниска себестойност
 11. Анастасия Генова и Ралица Рачова – Детектор на електромагнитни вълни EMF_GHOST
 12. Виктор Гилин – Унаследяване цвета на очите при хората
 13. Красимир Масларов – Получаване на извара и изследване на нейните свойства
 14. Андрей Гиздов – A novel method for skeletal age estimation based on cranial suture analysis
 15. Николай Пашов – Идентифициране на мозъчни клетки посредством Ненадзиравано Машинно Самообучение с Автоенкодер и Клъстеризация
 16. Денислав Георгиев – Starry Lamps
 17. Георги Иванов – Акустични свойства и резонанс на бутилки и епруветки
 18. Драгни Драгнев – Конусовидни купчини
 19. Васил Николов – Измерване на време на удар на топка с висок коефициент на реституция

От 2012 г. насам Innofair е първият и единствен български конкурс, афилииран към IntelISEF, най-голямото в световен мащаб състезание за ученици с проекти в сферите на науката и технологиите, като авторите на най-добрите разработки на Панаира получават шанс да участват в IntelISEF. Той ще се проведе следващата пролет във Финикс, Аризона (12-17 май 2019 г.).

Участието в международните научни панаири е изключителна възможност за младите хора с интереси в науката и иновациите – те дават огромни възможности за контакти и поле за изява, както и различни престижни награди от научни общества от най-високо ниво. Наградените с участие в Панаира на науката и иновациите получават предварително и обширни обучения в сферите на научната комуникация, срещи със специалисти в респективните им области и подкрепа в развитието на проектите им.