EnteR

„Нещата, които трябваше да знам“ за аутизма и приятелството

„Нещата, които трябваше да знам“

„Нещата, които трябваше да знам“ (издателство Orange Books) е young adult роман, който засяга проблемите на едно 20-годишно момиче с аутизъм и нейната по-малка сестра, която е твърдо решена да ѝ помогне да пребори самотата си. Написан с чувство за хумор и разбиране, романът на Клер Лазебник показва на читателите, че именно различността прави човек уникален и че всеки е малка вселена, която е пълна с изненади.

Запознайте се с Клоуи Мичъл – едно от популярните момичета в гимназия в Лос Анджелис, което е решило, че по-голямата му сестра, Айви, която е диагностицирана с аутизъм, има нужда от гадже. Клоуи вече дори има някого наум: Итън Фийлдс, мило момче, което освен киноман, е и от класа за деца със специални нужди, в който е и Айви.

Клоуи би искала да игнорира брата на Итън, Дейвид, но това няма как да се случи – Айви и Итън се притесняват да остават насаме, затова Клоуи и Дейвид трябва да излизат с тях. Скоро в групичката се оформя причудлива връзка. Колкото повече се задълбочават нещата, толкова повече Клоуи осъзнава, че сърцето не подлежи на контрол и че да бъдеш различен е едно от най-нормалните неща на света.

„Нещата, които трябваше да знам“ е преди всичко история за приятелството, любовта, изненадите и първоначалните грешни впечатления. Всеки е повече от това, което изглежда. Всеки се нуждае от любов и разбиране. Под човешката си обвивка всеки носи душа, която не иска много повече от внимание и усмивка.

Не е трудно, нали?

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!