На 30 ноември шеф Милен Златев и екип от опитни химици ще проведат първия кулинарно-научен експеримент в TechnoMagicLand. Молекулярната кухня е връзката между науката и готвенето. За това не пропускайте едно вълнуващо и гъделичкащо сетивата събитие тази събота от 14:30 ч.
Малки и големи ще могат да видят как се приготвя Кремю от черен шоколад с еспума от кокос, гел от портокал и течни равиоли от малини и едновременно с това ще се запознаем с тайните на фините процеси на хомогенизация, филтруване, еспумизация, образуване на гел и филм и най-вече къде ги използваме в ежедневието. И накрая, разбира се, ще има дегустация!
Шеф Милен Златев има повече от петнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, той е един от най-талантливите възпитаници на Кулинарна академия HRC. Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, шеф Милен има и богат международен опит в Катар, Холандия и Англия.
- препоръчителна възраст на участниците – над 7 години;
- начален час – 14:30 ч;
- обща продължителност – 2 ч 30 мин;
- провеждане – 30.11.2019 г.;
- билет за вход (включено е посещение на Експозицията) – 10 лв.;