EnteR

На 30 март Ratio представя: Бъдещето на медицината с д-р Ваньо Везиров и д-р Радко Тоцев

На 30 март Ratio представя: Бъдещето на медицината с д-р Ваньо Везиров и д-р Радко Тоцев

На 30 март от 20 ч. в новото издание на „Ratio представя“ ще научим повече за бъдещето на медицината. Ще погледнем към новите технологии като роботизирана хирургия, 3D принтиране, добавена и виртуална реалност. Гости на онлайн събитието са д-р Ваньо Везиров и д-р Радко Тоцев, от които ще научим повече за успешните практики при използването на технологичните достижения в света на медицината.

Роботи, под зоркото направление на опитни хирурзи, вече извършват сложни хирургични интервенции с безпрецедентна прецизност и минимални травми за пациента. Развитието на технологиите и ускоряването на интернет връзката позволяват по този начин хирург да оперира пациент на хиляди километри разстояние, а един ден, може би дори да извърши първата операция в космоса.

Напредването на виртуалната реалност (VR) помага за планирането на сложни операции, както и лечението на психични заболявания и фобии. Добавената реалност (AR), от своя страна, предлага решения, които вече революционизират медицината. Например, по време на операция чрез нея се осигурява информация за разположението на кръвоносните съдове или туморни образувания върху тялото на пациента. Това води до по-качествено извършване на операцията, като дава един съвършено нов поглед върху оперативния процес.

В комбинация с нанотехнологията пък ще се даде нов хоризон на прецизно лечение на нелечими към днешна дата заболявания.

Освен интраоперативните навигационни приложения, образователните системи чрез AR обучават утрешните хирурзи да придобият нужните умения, чрез геймифицирани приложения и симулация на операции.

Д-р Ваньо Везиров е основател на OS IMPLANTS – компания, която се занимава с 3D принтиране на кости. Иновациите в медицината са се превърнали в негова страст и той вярва, че по този начин изпълнява своята мисия на лекар – да помага на пациентите.

Вдъхновява се да говори на теми свързани с наука, обучение, психология, философия, велики открития и теории.

Д-р Радко Тоцев е завършил Медицински университет – София през ноември 2008 г. Придобива специалност Акушерство и гинекология през 2015 г. Към момента е част от екипа специалисти на СБАЛАГ Майчин дом, където практикува високотехнологична асистирана гинекологична хирургия с робот Да Винчи – най-високо ниво хирургия, щадяща пациента.

Д-р Тоцев е прекарал множество международни специализации в различни сфери на акушерството и гинекологията – в САЩ, Германия, Франция, Белгия и т.н.

Линк към събитието във FB: https://www.facebook.com/events/854519018439646

На 30 март Ratio представя: Бъдещето на медицината с д-р Ваньо Везиров и д-р Радко Тоцев

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!