EnteR Наука Образование

На 30 април ще се проведе Пролетен ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет

Вижте науката на живо на 20 април в Ден на отворените врати на Физическия факултет (пълна програма)
©MediaBricks.bg

На 30 април от 11:00 до 16:00 часа Физическият факултет на СУ и Астрономическата обсерватория на СУ от 16:00 до 22:00 часа отварят вратите си за всички, които искат да бъдат вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани. Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света. Тя е и необходимост за всеки, който иска да ползва достиженията на технократното общество!

По време на Деня на отворените врати ще може да се запознаете с новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададете своите въпроси.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

Включва богата лекционна програма, викторина по астрономия, обиколки с гид на лаборатории във ФзФ и демонстрация на реална научна апаратура, наблюдения с телескоп и   демонстрация на забавни физични експерименти.

Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и ученици ще демонстрира  разработени всички лабораторни упражнения от препоръчителния списък на МОН с акцент върху  прогимназиалния етап от основното образование и избираемите модули в XI и XII клас. Каним учителите да се запознаят на място с възможностите на Лабораторията и при желание да обсъдим възможностите за сътрудничество.

За актуална информация и промени в програмата, следете уебсайта на Физическия факултет:  www.phys.uni-sofia.bg   

Място на провеждане:

1. Физически факултет на Софийски университет,

Адрес:  бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр, София,

карта: https://goo.gl/maps/up4usemrE3XbU7wZ7 

2. Астрономическа обсерватория на Софийския университет,

Адрес:  Борисова градина, гр, София,

карта: https://goo.gl/maps/YxzK2qNnnabxLKw38