На 3 юни разберете каква е Вселената след Стивън Хокинг от астрофизика Никола Каравасилев в „Абордаж“
EnteR Наука

На 3 юни разберете каква е Вселената след Стивън Хокинг от астрофизика Никола Каравасилев в „Абордаж“

Каква е Вселената след Стивън Хокинг? На 3 юни не пропускайте да се качите на борда на науката в „Абордаж“ заедно с астрофизика Никола Каравасилев, който ще ни потопи в живота и работата на един от най-великите умове на нашето време. Работата на Хокинг е от огромно значение за съвременната физика и предизвиква интереса на милиони хора по целия свят.

Никола Каравасилев ще разкаже на разбираем език за постиженията на Хокинг и защо те са важни за науката. Стивън Хокинг ни напусна през 2018 година, като остави след себе си ясната представа за „младата“ Вселена, наред с все по-доброто разбиране на черните дупки, до това как се губи информация в тях и разбира се, „Лъчението на Хокинг“.

Никола Каравасилев е учител по физика и астрономия, и е един от ръководителите на българските отбори по природни науки. Възпитаниците му са донесли на България повече от 30 медала само за последните няколко години. Една от инициативите, в които е замесен, е основаването на ново частно училище с научна насоченост Izzi Science for Kids, което ще отвори врати за първи път през септември тази година. Освен с преподаване, Никола се занимава и с научна комуникация. Той е редовен участник във всякакви научни фестивали и много обича да демонстрира различни физични експерименти. Никола е участник и в конкурса FameLab, като през 2012г. е и носител на награда от него.

Събитието „Наука на Борда: Вселената след Стивън Хокинг“ е на 3 юни в 18:30 ч. в бар „Абордаж“. Местата са ограничени, за това потвърдете присъствието си като запазите безплатен билет от страницата на събитието ТУК. Никола Каравасилев е подготвил и демонстрации на физични експерименти по време на събитието…

На 3 юни разберете каква е Вселената след Стивън Хокинг от астрофизика Никола Каравасилев в „Абордаж“

Научно-популярната поредица „Наука на Борда“ се осъществява с подкрепата на Българска Наука и Ratio.