EnteR Наука

На 28 януари химикът Наско Стаменов ще ни разкаже за газираните напитки със забавни демонстрации

Как са изобретени газираните напитки? Какъв е бил техният оригинален състав? За какво са се използвали всъщност? И със сигурност не е само за утоляване на жаждата! На 28 януари (понеделник) в първото издание на Наука на Борда за 2019-а химикът Наско Стаменов ще отговори на всички тези въпроси и ще направи няколко забавни демонстрации в бар „Абордаж“.

Наско Стаменов е преподавател по химия, учен занимаващ се с материали, а най-атрактивната част от работата му е в „Корпуса за Бързо Гърмене“ (Bomb Squad), където зрелищно рекламира науката пред малки и големи.

Този път Наско се качва на борда, за да взриви въображението ни по отношение на газираните напитки. Ще ни разкаже как са се зародили по-известните от тях, за кои се е изисквала фантазия, кои са били лекарства и кои са били пълна лудост. Ще видим от кои напитки се свети в тъмното, кои успокояват нервите и за кои се иска да импровизираме. Разбира се, ще има и забавна демонстрация на действието и химичните свойства на по-любопитните напитки!

На 28 януари химикът Наско Стаменов ще ни разкаже за газираните напитки със забавни демонстрации

Заповядайте на по сода (или бира за по-големите експериментатори сред вас) на 28 януари (понеделник) в бар „Абордаж“ от 18:30 ч. За да си гарантирате място в деня на събитието, моля запазете си безплатен билет от линка:

https://www.facebook.com/events/2005334572886424/ 

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!