EnteR

На 25 юни научете повече за Хокинг в онлайн предаването Curious Bunch с гост Никола Каравасилев (видео)

На 25 юни научете повече за Хокинг в онлайн предаването Curious Bunch с гост Никола Каравасилев (видео)

Всяка четвъртък вечер, на живо в YouTube, група от любопитни фенове на науката правят предаването Curious Bunch – пълно с физика, математика, икономика, технологии и всякакви интересни теми от живота.

Тази седмица на 25 юни от 20 ч. (българско време) в Curious Bunch гостува астрофизикът Никола Каравасилев. С него ще си говорят за Стивън Хокинг, за черните дупки, за ранната Вселена и … за всичко останало, както и за някои от големите грешки на великия учен.

Предаването може да проследите на живо на 25 юни от 20 часа:

Curious Bunch и Никола Каравасилев ще обсъдят кои от теориите на Хокинг вече са потвърдени и за кои това ще стане в бъдеще. Както и какво се е случило, когато Хокинг е грешал и какви важни открития са произлезли от това.

Никола Каравасилев e учител по физика и астрономия, ръководител на няколко национални ученически отбора, които представят страната ни в най-престижните международни състезания по физика и астрономия. Той един от създателите и основни учители по наука в ЧНУ Izzi Science for Kids, което е първото начално училище със засилено изучаване на природни науки. Никола води учебни занятия и в ПЧМГ и НПМГ. От много години той ръководи няколко школи за подготовка на талантливи ученици. Негови ученици редовно са сред най-добре представящите се на националните и международни надпревари по астрономия, физика и астрофизика. Освен като учител, Никола е и активен комуникатор на науката. Той е редовен участник във всички фестивали и други научни събития, предназначени за широката публика. Автор е и на редица популярни статии, свързани с наука.

Повече за Curious Bunch и техните гости до този момент може да намерите във:

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!