EnteR Наука

На 22 юли ще има онлайн сесия „Международно сътрудничество в космическия сектор – за сигурен и устойчив свят“

На 22 юли ще има онлайн сесия „Международно сътрудничество в космическия сектор - за сигурен и устойчив свят“

Тази сряда, 22 юли, Министерство на икономиката, София Тех Парк и Риск Спейс Трансфер – Офис за трансфер на технологии към БАН организират информационна онлайн сесия на тема: „Международно сътрудничество в космическия сектор – за сигурен и устойчив свят”. Началото е от 16 часа, като ще има лекции на д-р Джейми Морин – вицепрезидент на Aerospace Corporation, г-жа Агнешка Лукашчик – старши директор за Европа на компанията Planet, както и Месут Чичеклер – директор продажби за Европа,  Lockheed Martin. Събитието е част от проекта Feasibility Space Study of Bulgaria, в който се провежда проучване на потенциала за развитие на българския индустриален и научен капацитет в космическия сектор, неговите технологии и готовност за сътрудничество с Европейската космическа агенция, с цел разработване на национална космическа стратегия и програма за нейната реализация.

Сесията има за цел да предостави информация на българските институции (държавна администрация, публични и научни организации) за възможностите за развитие на сътрудничество и партньорство с водещи организации от американския космическия сектор.

По време на информационната В сесията ще вземат участие и заместник-министър на икономиката г-жа Лилия Иванова и г-н Мигел Ернандес, търговски представител от Американското посолство в София.

Събитието се организира със съдействието на: US-Bulgarian Chamber in America и European Center for Transport Policies

За участие в информационната сесия е необходимо да се регистрирате  на следния линк: https://forms.gle/BcVAkmecX8o46Da18   Като имате възможност, с цел по-добра организация да зададете предварително въпроси към лекторите в сесията в съответното поле в регистрационната форма.

Сесията ще можете да гледате и на профила на София Тех Парк във FB  https://www.facebook.com/SofiaTechPark/

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!