Наука Технологии

На 21 февруари София Тех Парк отваря споделено офис пространство за предприемачи, изследователи и новатори

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

На 21 февруари София Тех Парк официално отваря споделено офис пространство за предприемачи, изследователи и новатори. Groworking Space стартира в сграда Бизнес Инкубатор с 35 работни места, които са проектирани за малки стартиращи фирми и развиващи се технологични екипи. Club House е автономна част от Groworking Space и представлява многофункционална зала за формални и неформални събития. Официалното откриване на Groworking Space и Club House ще се състои на 21.02.2020 г., петък, от 17:30 часа.

От София Тех Парк обявиха, че създаването на Groworking Space и Club House цели и да стимулира и улесни обмена на знания, идеи, концепции и опит между бизнеса и учените, които развиват свои проекти, базирани на научно-приложни дейности. Пространството може да се посещава и индивидуално от предприемачи, студенти, ученици и хора, чиито проекти са само на ниво идея. Работните места могат да се наемат краткосрочно или дългосрочно. На разположение на наемателите ще са и зони за екипна работа, почивка, хранене, конферентни зали и други съпътстващи услуги.

Ползвателите на Groworking Space ще имат възможност да осъществят тясна връзка с експертните екипи от 11-те високотехнологични лаборатории на научно-технологичния парк. Groworking Space ще предоставя и редица услуги като консултации, обучения, менторски сесии, достъп до събития от календара на София Тех Парк, до програми и възможности за инвестиции и продължаващо развитие на иновативните им проекти.

Club House е автономна част от Groworking Space и представлява многофункционална зала за формални и неформални събития, които насърчават продуктивността; за вътрешни и външни фирмени срещи; тийм билдинги; прожекции и други мероприятия в съвременно обзаведена среда. Целта на това пространство е да допринесе за създаването на различни общности, да подпомага обмена на идеи, постижения, резултати в научната и предприемаческата общност, които да активират процесите по комерсиализация на българската наука. София Тех Парк ще развива и подпомага и Клубове по интереси, като Club House ще бъде дом за техните редовни срещи.

Още от самото начало в Club House стартират 6 различни клуба:

  • Space Club – за фенове на космическите науки и технологии;
  • Дрон+ Клуб – за почитетели на дронове и въздухуплавателини технологии;
  • Клуб “Предприемачи в науката”, организиран в партньорство с Фондация “Карол Знание”;
  • Робо Клуб – по роботика, организиран в партньорство с асоциация PARA;
  • Клуб “Изкуствен интелект”, организиран в партньорство с Клъстер “Изкуствен Интелект”;
  • Клуб на “Анонимните новатори”, основан по време на годишната конференция за изследователи, изобретатели, предприемачество и инвестиции Supersonic 2019.

От София Тех Парк са предвидили и малка детска зона за децата на работещи в споделеното офис пространство. На разположение е и озеленена паркова среда с открит фитнес и детска площадка.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!