EnteR Наука Образование

На 19 и 20 май ще се проведе „Първа годишна среща на младите български математици“

На 19 и 20 май 2021 г. ще се проведе „Първа годишна среща на младите български математици”, организирана от Международния център по математически науки (International Center for Mathematical Sciences) към Института по математика и информатика на БАН. Двудневното събитие ще бъде онлайн, а целта е да събере млади български математици, работещи по целия свят, и да запознае математическата общност с някои от техните най-значими постижения.

Срещата е посветена на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Основните лектори са Александър Петков, Александра Кючукова, Антони Рангачев, Елина Робева, Христо Сариев, Калоян Славов, Мира Бивас, Веселин Димитров.

На 19 и 20 май ще се проведе „Първа годишна среща на младите български математици“

Програмата, както и заглавията и абстрактите на докладите, се намират на уеб-страницата на международния център: https://icms.bg/first-annual-meeting-of-young-bulgarian-mathematicians

На 19 май 2021 г. от 19:15 часа ще се проведе виртуална кръгла маса на тема: „Възможности за професионална реализация на млади български математици в Българската академия на науките и водещи български университети“.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!