EnteR Наука

На 19 август в Кръжока по астрономия ще научим повече за метеоритите, които промениха света

На 6 декември в Кръжока по астрономия Георги Пенев ще ни каже как се търсят метеорити

Този четвъртък, 19 август, в Кръжока по астрономия ще гостува Георги Пенев, който е основател на Българско метеоритно общество, член на Световната асоциация на колекционерите на метеорити – I.M.C.A. От него ще научим повече за метеоритите, които промениха света и с какво са допринесли човекът днес да е доминиращ вид на Земята? Не пропускайте интересната лекция, която започва в 19:30 ч. в зала А207 на Физически факултет.

Георги Пенев е страстен колекционер на метеорити, основател на Българско Метеоритно Общество, член на Световната асоциация на колекционерите на метеорити – I.M.C.A. Занимава се с изучаване на метеорити активно от 8 години. Провежда обучения свързани с разпознаване на метеорити – как да ги различаваме “лесно” от земните скали. Изследва метеорити от цял свят, участвал е в експедиция за търсене на метеорити в Мароко и няколко такива в България.

Преди повече от 4 милиарда години, още в зората на нашата ранна Слънчева система, астероиди са си взаимодействали и започнали да образуват нашата планета Земя. С течение на времето тя се е оформила, но не точно такава, както я познаваме днес. Била е един ембрион на живота, попаднал в златната среда. В лекцията ще разберем с какво метеоритите са допринесли човекът днес да е доминиращ вид на Земята?

На 19 август в Кръжока по астрономия ще научим повече за метеоритите, които промениха света

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!