EnteR

На 18 март колекционерът Антон Оруш представя „Голяма книга за българската техника“ в „Абордаж“

Не пропускайте книгата на колекционера Антон Оруш - „Голяма книга за българската техника“

В края на миналата година излезе от печат първата книга на пазителя на българската технологична история Антон Оруш. Запаленият колекционер е събрал между кориците на „Голяма книга за българската техника“ стотици достижения на родните технологии. През последните няколко месеца авторът обикаля страната и представя своята книга пред публика. Този месец е наред и София – мястото е „Абордаж“, дата 18 март, а часът – 18:30.

Антон е колекционер и изследовател на българска техника. Основател е на Sandacite.BG – Българският портал за стара техника. Работи в Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“ и е гост-автор в няколко издания. Съхранява близо 400 стари български апарата и обича да разказва за техническата история на България.

Не пропускайте книгата на колекционера Антон Оруш - „Голяма книга за българската техника“

Книгата започва от началото на ХХ век и стига до 90-те години, показвайки ни български цветен телевизор от 1901, противогази и жп вагони от 20-те години, мобилен телефон от 1964, снимки от Марс, цял-целеничък танк и компютър с размери на апартамент! Всичко това е онагледено в над 500 илюстрации и описано в четивен и забавен стил. Това е книгата, която българската техника заслужава да има.

На 18 март в „Абордаж“ ще се запознаете лично с Антон и ще може да си вземете книгата с автограф от автора.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!