Наука

На 18 март БАН ще покаже най-интересните си разработки в онлайн изданието „Наука за бизнес“

На 18 март БАН ще покаже най-интересните си разработки в онлайн изданието „Наука за бизнес“

На 18 март в онлайн събитието „Наука за бизнес“ БАН ще покаже най-интересните разработки, готови да се превърнат в успешен бизнес. Безплатният форум започва в 10:30 и цели да покаже на българските бизнес среди, че БАН произвежда множество продукти и технологии за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, съхранение на енергия, медицина, вирусология, фармацевтична промишленост и много други.

„Наука за бизнес“ се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН).

На 18 март БАН ще покаже най-интересните си разработки в онлайн изданието „Наука за бизнес“

Основна мисия на „Наука за бизнес“ е да подпомогне изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите и Единния център за иновации на БАН и десетки български предприемачи, собственици на компании и иновационни ентусиасти.

В рамките на форума ще бъдат представени съвместни проекти между БАН и българските предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно-приложните продукти и технологии на изследователи от Академията, по които се работи в момента.

Участниците в  „Наука за бизнес“ ще могат да разберат повече за най-новите изделия, създадени в научните институти на БАН, както и да установят контакт с представители на Академията и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в сесията за въпроси и отговори Q&A. Събитието се организира с подкрепата на Enterprise Europe Network –  България.

Още информация и безплатна регистрация може да намерите тук:
https://www.sme.government.bg/?p=53475