EnteR Наука

На 17 май доц. Николаева-Гломб с онлайн лекция „70 дни с новия коронавирус. Колко още?“

На 17 май доц. Николаева-Гломб с онлайн лекция „70 дни с новия коронавирус. Колко още?“

На 17 май не пропускайте и втората онлайн лекция от „Ден 0“ на Софийския фестивал на науката. Пътеводител в науката за новия коронавирус ще бъде доц. д-р Любомира Николаева-Гломб. В 18 часа на живо в страницата на Софийския фестивал на науката на организаторите от Британски съвет ще научим повече за COVID-19, който успя да обърка плановете ни и да ни наложи нови правила на поведение. Лекцията на доц. Николаева-Гломб се казва „70 дни с новия коронавирус. Колко още?“

(Тук вижте пълната програма за онлайн „Ден 0“ на Софийския фестивал на науката.)

Страх ли ни е от новия коронавирус? Може да не го забелязваме, но той със сигурност е тук. Ще се научим ли да живеем с пришълеца? Ще успеем ли да го опитомим? А да го изгоним?

На тези въпроси отговаря един от вирусолозите на първа линия в борбата срещу COVID-19, доц. д-р Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел „Вирусология“ на Националния център по инфекциозни и паразитни болести.

В партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична община, Microsoft Bulgaria, A1 Bulgaria, Аурубис България, ARPharM, Neterra и Овергаз.

Събитието e част от програмата на Ден 0 на Софийски фестивал на науката 2020 г., която ще се проведе изцяло онлайн. Гледайте на страницата на Софийски фестивал на науката / Sofia Science Festival.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!