Наука Образование

На 17 и 18 февруари ще се проведе „Панаир на науката и иновациите“ – Innofair 2022

До 23 ноември е срокът да се включите в Панаира на науката и иновациите на Клуб Млади Таланти

На 17 и 18 февруари ще се проведе конкурсът „Панаир на науката и иновациите“ – Innofair 2022, на който ще се определят българските участници в Regeneron International Science and Engineering Fair 2022 (ISEF) и в Expo Sciences Luxembourg. Конкурсът е организиран от Института по математика и информатика, с подкрепата на Министерството на образованието и науката и в партньорство с Клуб Млади Таланти, и е част от инициативите, организирани в рамките на Програма „Образование с наука 2“.

Научният панаир цели да открие научни таланти сред младежите на възраст 14-20 години, да съдейства в бъдещето им развитие и да даде международен форум на идеите, откритията и иновациите им.

Конкурсът е отворен за проекти в сферата на природните, социалните, историческите и медицинските науки, както и в областта на информационните и комуникационните технологии и математиката.

Целта е да се насърчат:

  • иновативни идеи и разработки, които включват различни научни дисциплини;
  • проекти, които могат да бъдат в полза на опазване на природата и развитието на здравето;
  • подобряване на технологични решения или създаване на нови дигитални решения за актуални обществени предизвикателства.

Както и при предишните издания на Панаира на науката и иновациите, и тази година ще бъдат определени българските участници в Regeneron International Science and Engineering Fair 2022 (ISEF) и в Expo Sciences Luxembourg. До пет разработки ще имат възможност да представят България в ISEF и до трима участници – в Люксембург.

Журито на Панаира на науката и иновациите 2022 ще включва учени и експерти от БАН и от други организации, които имат опит в работата с ученици. Авторите на най-добрите до 15 разработки ще бъдат поканени за представяне пред жури и публика (онлайн) на 17 и 18 февруари 2022 год. и ще бъдат наградени с грамота за отлично представяне.

Финалистите следва да представят разработка, формуляр по образец и постер, описващ разработката им, който може да бъде публикуван на сайта на Програмата – образованиеснаука.бг.

  • Срок за подаване на разработките: 4 февруари 2022 г.
  • Формата за регистрация попълнете тук https://forms.gle/GUyRqLDuaEYoBrHn6
  • За въпроси и контакт с организаторите, пишете на: [email protected]