EnteR Наука

На 16 и 22 февруари в TechnoMagicLand ще има интересни лекции за метеорити

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!

На 16 и 22 февруари в TechnoMagicLand гостува знанието за метеоритите. На живо ще може да чуете интересни лекции и да видите истински метеорити. Лектор ще бъде Ангел Димитров от катедра „Астрономия“ на СУ „Св. Кл. Охридски“. От него ще научим как да различим метеоритите сред останалите камъни.

Ангел Димитров не само познава добре метеоритите, но и може да ги различи почти от пръв поглед. Освен за метеоритите, той знае много неща и за Вселената, защото е професионален астроном. Заедно с него на сцената ще излезе и Калина Стоименова от екипа на TechnoMagicLand.

Освен това, в TechnoMagicLand ще видим и личните колекции от метеорити на Ангел и Калина. След лекцията идва и практиката – ще имаме възможността да се научим да измерваме плътността, която е една от най-важните характеристики на всяка скала, метеорит, минерал или стъклено топче.

Лекциите започват в 15:30 ч. на 16 и 22 февруари и е нужно да си отделите 2 часа. За събитието не се дължи допълнителна такса извън билета за посещение на TechnoMagicLand.

Още за събитието може да научите на страницата на TechnoMagicLand.

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!