На 15 януари Ratio представя: Йордан Стефанов в „Superbugs - микроскопичните герои“
EnteR Наука

На 15 януари Ratio представя: Йордан Стефанов в „Superbugs – микроскопичните герои“

Идва първото събитие на Ratio за тази година. Темата е „Superbugs – микроскопичните герои“, а лекторът – Йордан Стефанов от „Наука и критично мислене“. Бактериите могат да бъдат супергерои! Някои от тях имат изумителни суперсили – едни „правят“ злато, други се „хранят“ с радиация, трети пък „правят ток“. Йордан Стефанов ще разбие стереотипа за лошите бактерии, като ви разкаже за някои интересни техни способности и как те могат да се приложат в индустрията. Събитието е на 15 януари от 20 ч. в „Строежа“, като входа е свободен!

На 15 януари Ratio представя: Йордан Стефанов в „Superbugs - микроскопичните герои“

Смятаме микробите за противни и гадни, а рекламите и телевизиите непрекъснато ни показват бактерии, които разболяват или създават мръсотия. Истината е, че не всички бактерии са толкова лоши. Някои от тези симпатяги са „полезни“ за човека, други пък вече използваме за куп индустриални задачки.

Йордан Стефанов създал „Наука и критично мислене” написа книга за митовете и истините за храненето

Йордан е биолог и докторант по микробиология. Академичните му интереси са насочени към ензимологията – продукция и пречистване на различни ензими от бактериален произход. Като хоби развива блога 6nine.net и Facebook страницата „Наука и критично мислене“, с които се стреми да развива критичното мислене на читателите и да събужда интереса им към науката с любопитни материали.

Тук може да научите повече за първата книга на Йордан Стефанов „Митове и истини за храненето”…