EnteR Наука

На 14 юли от епидемиологът проф. Дейвид Хеймън ще научим повече за коронавируса и начините за неговото контролиране

Британското посолство, Британски съвет и Британската мрежа за наука и иновации организират три онлайн научни събития с трима изтъкнати британски професори от Лондонското училище по хигиена и тропически болести в кампанията „Британската наука за Covid-19“. На 14 юли от 19 часа ще бъде първото събитие, където ще научим повече за коронавируса и начините за неговото контролиране от епидемиолога проф. Дейвид Хеймън. Модератор на интерактивната лекция и последващия разговор ще бъде д-р Савина Стоицова от Националния център за заразни и паразитни болести.

Проф. Дейвид Хеймън, епидемиолог по заразни болести и експерт по обществено здраве ще говори за това какво учените знаят за SARS-CoV-2, вирусът който причинява Covid-19 и научените уроци как най-добре да бъде контролиран.

Модератор ще е д-р Савина Стоицова, епидемиолог, работеща на терен по Covid-19 в България. Тя е част от екипа на Националния център по заразни и паразитни болести.

Живите излъчвания на английски език може да следите на фейсбук страниците на Британското посолство и Британски съвет и да зададете вашите въпроси в коментарната секция.

На 20 юли проф. Беате Кампман ще говори за ваксината за Covid-19. Модератор ще е д-р Никола Кереков от Института по микробиолгия при БАН.

На 29 юли проф. Джими Уитуърт в разговор с научния директор на научния музей в Лондон Роджър Хейфилд ще направят преглед на научните знания до момента за вируса, ваксините и леченията.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!