Наука Образование Олимпийци

На 12 април сайтът MediaBricks.bg навършва 3 години!

На 12 април сайтът MediaBricks.bg навършва 3 години!

Днес, 12 април, сайтът MediaBricks.bg навършва 3 години! Стартирахме през 2018 година в Деня на авиацията и космонавтиката, за да създадем едно уютно място в интернет за популяризиране на науката, технологиите, образованието, книгите и най-вече българските олимпийци по природни науки.

MediaBricks.bg стана на 2 години

За 3 години достигнахме до хиляди читатели, отразихме стотици заслужени олимпийски медали на родните гимназисти от най-силните международни турнири, организирахме научно-популярни събития в подкрепа на тяхната подготовка, посетихме десетки научни кръжоци и форуми.

„Science Bricks: Наука с кауза“

Една от основните ни цели още при стартирането на MediaBricks.bg бе да изградим място, на което да привличаме читатели със знание – така днес в MediaBricks.bg и „Гледай наука“ може да откриете стотици извори на знанието – статии, интервюта, видеа и снимки.

MediaBricks.bg пуска нов сайт за научни видеа: „Гледай наука“ - gledainauka.bg

 

От тази година MediaBricks.bg стана партньор за България на сайта на НАСА – Астрономическа снимка на деня (APOD).

Astronomy Picture of the Day (APOD) стартира преди 25 години с цел да популяризира астрономията и космическите науки. На сайта на НАСА всеки ден се публикува различно изображение или снимка на небесно явление или космически обект с кратко обяснение, написано от професионален астроном. Сега вече може да намерите снимката и обяснението към нея, преведено на български език от астрономите Никола Каравасилев и Нели Иванова, в MediaBricks.bg – mediabricks.bg/apod-bulgaria.

Благодарим на всички приятели, партньори и читатели!

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!