Наука Образование Технологии

На 10 ноември София Тех Парк събира на едно място иновации, технологии и наука в годишното си събитие – Supersonic

На 10 ноември София Тех Парк събира на едно място иновации, технологии и наука в годишното си събитие - Supersonic

На 10 ноември ще се проведе второто издание на Supersonic – годишното събитие на София Тех Парк за иновации, технологии и наука. Темата е TECH & KNOWLEDGE TRANSFER. Събитието е посветено на научно и технологичния трансфер – изключително важни процеси, свързани с развитието и комерсиализацията на приложната наука в България. Участие в конференцията ще вземат 10 водещи световни експерти, повече от 20 представители на инвеститорски компании в областта на рисковия капитал, както и над 50 водещи български учени. Целта е да се изгради капацитет в тази сфера в дългосрочен план, както и да се подобри синергията между науката и бизнеса с цел създаване на повече български иновативни стоки и услуги, конкурентни на световните пазари.

На 10 ноември София Тех Парк събира на едно място иновации, технологии и наука в годишното си събитие - Supersonic

Supersonic TECH & KNOWLEDGE TRANSFER е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Участие в конференцията ще вземат 10 водещи световни експерти, повече от 20 представители на инвеститорски компании в областта на рисковия капитал, както и над 50 водещи български учени. По време на бизнес панел ще бъдат представени дейностите на над 20 български компании, а в изложението на произведени у нас иновативни продукти или услуги Made in Bulgaria 2.0 ще се включат още 20 проекта.

На 10 ноември София Тех Парк събира на едно място иновации, технологии и наука в годишното си събитие - Supersonic

Основни цели на Supersonic са да промотира България като център за трансфер на технологии и знания в Югоизточна Европа, да представи на местната екосистема от държавни, изследователски и образователни институции, добри практики за трансфер на технологии и знания. Акценти ще са и научно-изследователските възможности в България, както и такива за работа в мрежа между регионални изследователи и учени с инженери, изобретатели и бизнес професионалисти. Ще бъдат представени актуални възможности за инвестиции на Балканите.

София Тех Парк ще представи новата програма за новатори “SEE Innovators Program”, която включва инкубация, акселерация и възможности за трансфер на технологии, както и перспективите, които дава на малки и средни предприятия съвместният Бизнес Инкубатор на ЦЕРН и научно-технологичния парк. Ще бъде споделен успешният опит за трансфер на знания и технологии от Германия и САЩ, като ще участват лектори, представители на института Fraunhofer и университетите Binghampton и Cornell.

Партньори на събитието и участници са – ИАНМСП, Endeavor България, Института Fraunhofer, IMEC, BESCO, ПАРА, RATIO, STEAM Cluster, Патентно ведомство на Република България, , Dev.BG, AI Cluster Bulgaria , Health and Life Sciences Cluster, SPINOFF BULGARIA, Venrize. Медийни партньори са Нова ТВ, Economic.bg, Dir.bg, БНР – Радио София, MediaBricks.bg, BG Nauka

Информация, програма и безплатна регистрация: https://www.supersonic.bg