EnteR Технологии

На 10 април София Тех Парк и SMEs Webinars правят безплатен уебинар „След утрешния ден“ с Момчил Василев

На 10 март София Тех Парк и SMEs Webinars правят безплатен уебинар „След утрешния ден“ с Момчил Василев

Как ще изглежда бизнесът след края на глобалната пандемия? Какви са предизвикателствата и перспективите пред малките и средни предприятия, пред стартиращия бизнес? Как компаниите биха могли да се справят с кризата и да извлекат полза от нея? Това са част от въпросите, на които Момчил Василев (изпълнителен директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor за България) ще разисква на безплатния уебинар, организиран от София Тех Парк и SMEs Webinars. Темата е „След утрешния ден“ и ще се проведе на 10 април от 17 ч.

Какви мерки трябва да предприеме държавата, за да подпомогне малките и средни предприятия и ще има ли финансови лостове за това? Как ще реагират националните и международни фондове за рискови и дялови капитали? Кризата с коронавируса – краят на едно начало, начало на един край или ново начало?

В рамките на един час Момчил Василев ще представи неговата гледна точка как компаниите да се опитат да вземат оптимално по-добри решения за своя бизнес, както и как да адаптират бизнес моделите си в условията на криза. Те ще имат възможност и да зададат своите въпроси към Момчил Василев. Както и към изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков, изпълнителния директор на София Тех Парк Тодор Младенов и към зам.-председателя на УС на научно-технологичния парк Натанаил Стефанов, който е и част от BESCO.

Инициативата на София Тех Парк, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и Endeavor България цели да предостави актуална информация на компаниите и да им даде възможност да получат отговори на техните въпроси.

Това е първият уебинар, в който София Тех Парк е инициатор и съорганизатор. Той е в рамките на инициативата на научно-технологичния парк „Дерзай“, която е насочена към активните млади хора, новатори, предприемачи, учени, студенти, ученици. „Дерзай“ ще продължи да представя и през следващите седмици различни гледни точки и мнения по отношение на предизвикателствата, породени от кризата, която завладя света през последните месеци, както и ще се опита да посочи примери за добри практики, да предостави съвети от експерти.

SMEs Webinars са серия онлайн семинари, организирани от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, целящи да запознаят българския бизнес с дигиталните инструменти за промоция, маркетинг, управление и анализ, както и да развият презентационните и стратегическите умения на служителите на всички нива в компаниите.  Предходните издания на SMEs Webinars представиха темите за успешните техники за увеличаване на продажбите, развитие и внедряване на иновации, киберсигурност, комуникации и управление на бизнес в условията на криза. Близо 2000 представители на българския бизнес взеха участие в онлайн семинарите, в които лектори бяха водещи бизнес експерти и представители на академичната общност в страната. Всички събития от серията SMEs Webinars са безплатни.

Момчил Василев има над 25 години професионален опит в управлението и бизнес развитието в различни индустрии. Момчил Василев е съосновател и съсобственик на създадената през 2011 г. био-технологична компания “Провити”, фокусирана в разработването на пробиотични продукти. От 2011 г. до декември 2016 г. е вицепрезидент “Корпоративно развитие” в инвестиционната група VIA Group. Преди това в продължение на 17 години е част от екипа на PricewaterhouseCoopers, ръководещ проекти в областта на одита, сливанията и придобивания, и организационно преструктуриране, достигайки до позицията „Старши мениджър“. Завършил е магистърска степен в областта на икономиката в УНСС, както и програмата по предприемачество в Харвардския университет в Масачузетс. Член е на Асоциацията на дипломираните сертифицирани счетоводители (ACCA).

Дата:10.04.2020

Час: 17.00-18.00

Как: Регистрацията за събитието е безплатна. За да заявите своето участие, моля следвайте линка – https://event.webinarjam.com/register/5/7vx3xhy

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!