Образование

Наталия Манолова, мениджър „Акредитация и стандарти“: Любовта към знанието се възпитава от най-ранна възраст

Наталия Манолова от ЧОУ Izzi Science for Kids: Любовта към знанието се възпитава от най-ранна възраст

ЧОУ Izzi Science for Kids предлага двуезично обучение по природни и обществени науки за деца от ПУК 1 (5 г.) до 7. клас. Екипът му от преподаватели с доказан опит е избрал да следва програмата на Cambridge International, която надгражда стандартите на МОН с ежедневни часове по наука в специално оборудвани лаборатории, занимания по приложна математика на английски език, интензивно преподаване на английски език. Училището е с лиценз от МОН и в процес на акредитация от Cambridge International, която преминава през различни етапи.

Днес ви представяме Наталия Манолова, която е част от мениджърския екип на училището и ръководи проекта за получаване на акредитация от Cambridge International. За Наталия Izzi Science for Kids е училището, в което би мечтала да учи, затова влага много желание, ентусиазъм и упоритост в своята работа.

Можеш ли да опишеш ЧОУ Izzi Science for Kids с няколко думи?

Как да опишеш накратко нещо толкова шарено и голямо, колкото са детските мечти! Когато за пръв път прочетох за Izzi Science for Kids, възкликнах: „Искам и аз да уча там!“. Година по-късно съм щастлива, че мога да се радвам на успехите на малките знайковци всеки ден. Енергията на децата е зареждаща и заразителна – те растат в стимулираща и здравословна среда, докато правят експерименти, подготвят се за състезания, четат, пеят, танцуват или работят по групови проекти.

Защо според теб е нужно училище като Izzi Science for Kids? С какво е полезно на децата и на родителите? Според теб какво е основното предимство на училище Izzi Science for Kids?

Вярвам в силата на образованието. Вярвам, че любовта към ученето трябва да се възпитава от най-ранна възраст и да се подхранва цял живот. ЧОУ Izzi Science for Kids създава отлични условия за тези, които искат да учат сериозно. Децата на Izzi задават въпроси, търсят отговори, разсъждават върху успехите, но и върху грешките си, и не се страхуват да си поставят високи цели. Преподавателите ни са изключителни специалисти в своите области, но и те самите не спират да се учат и развиват, за да отговарят на образователните нужди на възпитаниците си. Всички заедно – преподаватели, административни служители и родители, гледаме в една посока и работим, без да пестим усилия, за да бъдат учениците ни знаещи, мислещи, уверени и уважаващи себе си и околните.

Какъв е твоят опит досега и как смяташ, че ще допринесеш за развитието на училището?

Работила съм в редица международни компании с офиси в България. Близо 10 години бях част от административния екип на Американския колеж в София, където координирах работата на офиса за връзки със завършили ученици, планиране и прием; отговарях и за организирането на официалните събития и връзките с обществеността. В Izzi ръководя проекта по получаване на акредитация от Cambridge International и въвеждане на необходимите стандарти в дейността на училището. Работата ми е отговорна и нелека, но подхождам с ентусиазъм, упоритост и увереност, защото всеки ден научавам нови неща и имам възможност да работя в екип с доказани професионалисти.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!