Олимпийци

Най-добрите български ученици по биология се състезават онлайн в Международната олимпиада

Най-добрите български ученици по биология се състезават онлайн в Международната олимпиада
©MediaBricks.bg

Тази седмица четиримата най-добри български гимназисти по биология се състезават в International Biology Olympiad Challenge 2020. Това е онлайн вариантът на 31-вата Международна олимпиада по биология, която трябваше да се проведе в Япония. Надпреварата събира над 280 от най-добрите ученици по биология от над 70 държави.

Българският отбор тази година е в състав Виктор Гилин (11 клас, НПМГ), Кирил Тошев (12 клас, НПМГ), Никола Димитров (12 клас, ППМГ Бургас) и Димитър Кутровски (12 клас, НПМГ). Техни ръководители са доц. Албена Йорданова, Радослав Александров и Снежанка Томова.

Състезанието ще се проведе в два дни – 11 и 12 август. Като през първия ден ще бъде практическият етап – общо за четири часа и половина. А на втория ден ще се проведе теоретичният кръг в рамките на 6 часа, където задачите ще бъдат същите, които бяха предвидени за 31-ва Международна олимпиада по биология.

Миналата година най-добрите ни гимназисти по биология се завърнаха с 2 сребърни и 2 бронзови медала от Международната олимпиада, която се проведе в Унгария.

С 4 медала за България се прибраха биолозите ни от Международната олимпиада в Унгария
©MediaBricks.bg
Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!