Технологии

Над 25 състезатели ще участват в национално състезание за дронове на 3 и 4 октомври в София Тех Парк

Над 25 състезатели участват национално състезание за дронове на 3 и 4 октомври в София Тех Парк

През уикенда ни очаква последното за годината национално състезание за дронове. Над 25 състезатели ще премерят сили на 3 и 4 октомври в София Тех Парк, като надпреварата ще се проведе по международните правила и стандарти на MultiGP – водещата международна организация за дрон състезания.

Събитието се организира в рамките на българския проект за популяризиране на дроновете Drone ARENA, реализиран от Асоциация “Обединено Дрон Общество” и клуб “Дрон Екстрийм”. To ще се проведе по международните правила и стандарти на MultiGP – водещата международна организация за дрон състезания.

В надпреварата могат да участват състезателни дронове с тегло до 700 гр. и размери до 250 мм. Най-добре представилите се участници ще получат награди от електронния магазин за дронове Drones.bg.

Състезанията с летящи дронове са една от най-атрактивните и динамично развиващи се нови спортни дисциплини, която вече има почитатели в цял свят. У нас в този тип надпревари вече участват десетки състезатели, а броят на феновете също се увеличава на ежедневна база.

“Радващо е, че броят на състезателите нараства непрекъснато, както и българските градове, представени в такива прояви. Вече имаме развити общности от дрон състезатели както в София, така и в Пловдив, Варна и други градове” – споделя Атанас Атанасов организатор от Drone ARENA.

“Голямата популярност на събитието след месеците на социално дистанциране показва, че интересът към този сегмент е траен и екосистемата на дрон състезанията в България тепърва ще се развива с бързи темпове” – споделя Антон Пулийски от Асоциация “Обединено Дрон Общество”.

Повече информация за дрон състезанието е достъпна на адрес: https://www.facebook.com/events/2818633655128293/

Над 25 състезатели участват национално състезание за дронове на 3 и 4 октомври в София Тех Парк

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!