Образование

МОН съвместно с Microsoft България правят учителски уебинари за по-добро онлайн обучение

МОН и Microsoft България правят учителски уебинари за по-добро онлайн обучение

До края на юли Министерството на образованието и науката съвместно с Microsoft България организират уебинари за обмяна на опит между директори и учители при въвеждане на електронни платформи за обучение. В тях ще се споделят и обсъждат добри практики, технологични съвети и отговори на често задавани въпроси.

Всички преподаватели и ръководители в системата на средното образование могат да участват в сесиите и да наблюдават демонстрации на възможностите на облачните технологии и тяхното приложение в учебния процес.

Сесиите се реализират чрез портала https://edu.mon.bg  и през платформата Майкрософт Тиймс до 31 юли. На двата адреса са обявени графиците и темите на уебинарите. Те включват ролята на директора при въвеждането и използването на иновативни технологии, техническата реализация на дигиталното обучение, работата в електронна среда в контекста на проектно базираното обучение и мултидисциплинарния подход, използването на MS Teams и Office 365 и др.

По време на уебинарите участниците ще получат и техническа подкрепа за създаване на портфолио на учителя, работа с онлайн система за тестове и анкети, ще има демонстрация на ресурси за обучение, както и на онлайн организация и работа с документи.

Лектори са директори и учители от различни градове с опит в използването на информационни технологии.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!