Образование Технологии

Министерството на образованието и науката има официален канал за комуникация във Viber

Министерството на образованието и науката има официален канал за комуникация във Viber

Министерство на образованието и науката стартира миналата седмица собствен официален канал в приложението Viber. В него потребителите ще могат да получават навременна информация за учебния процес, новини около формите за обучение, тестването на ученици и разяснения за образователните политики в страната.

Благодарение на функционалностите, които Viber предлага, министерството смята да използва платформата за по-достъпна комуникация с родители, учители и ученици, като планира и да се допитва до мнението на аудиторията в канала по значими теми относно образованието.

Това не е първата държавна институция, която използва водещата платформа за комуникация в страната за бърза и достоверна информация към крайните потребителите. През март 2020-а година  Soft Serve,  Министерски съвет и Министерство на здравеопазването лансираха бот във Viber, който цели да информира потребителите на приложението за случаите на COVID в страната и за последни новини и мерки, които се налагат около пандемията. Също така, множество общини лансираха свои канали за комуникация в платформата – сред тях са Столична община, община Варна, Бургас и други.

Официалният канал на МОН е достъпен за всички на следния ЛИНК.

 

 

Етикети:
Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!