Образование

Международната школа по програмиране Logiscool отвори врати за ученици в България

Международната школа по програмиране Logiscool отвори врати за ученици в България

Тази есен унгарската школа Logiscool, която е сред световните лидери в обучението по компютърно програмиране за деца и тийнейджъри, отвори врати в България. Школата използва собствена образователна платформа, която е съобразена с нуждите и нивото на различните възрастови групи и се актуализира постоянно. За по-малко от 6 години Logiscool навлезе в 13 държави, а през залите вече са преминали успешно над 60 000 деца. Самото обучение се провежда в специално оборудвани зали или специализирани летни лагери.

Учебният материал се предоставя под формата на игра, а учениците биват провокирани и ръководени как да разработват свои собствени игри по време на занятията. Поставени пред подобна интересна задача, те с лекота развиват не само умения в компютърното програмиране и кодиране, а и логическо мислене.

Създателите на Logiscool вярват, че подобряването и приоритизирането на дигиталното образование е особено важно, тъй като към момента в цял свят има недостиг на работна ръка в ИТ сектора. В същото време приблизително половината от най-високо платените работни места в Съединените щати, например, изискват или предпочитат умения за програмиране.

Според Гюла Цитари, съосновател и директор на стратегията на компанията, повечето деца, които учат в Logiscool, все още нямат професионална ориентация. Но в школата те се подготвят за свят, който се променя много бързо и в който компютърният начин на мислене става по-важен от познаването на даден език за програмиране.

Само за 5+ години дейност Logiscool привлече и вниманието на Европейския съюз и участва за втори път на конференцията на Коалицията за цифрови умения и работни места в ЕС в Брюксел. Белгия и България са най-новите страни, в които школата стъпва.

Международната школа по програмиране Logiscool отвори врати за ученици в България

Още информация за първата българска учебна зала на Logiscool в София и записвания може да намерите тук:

https://www.logiscool.com/bg

https://www.facebook.com/Logiscool.Bulgaria/

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!