Красива наука за малки и големи идва с новите демонстрации в TechnoMagicLand
TechnoMagicLand Наука

Красива наука за малки и големи идва с новите демонстрации в TechnoMagicLand

TechnoMagicLand обявиха, че са подготвили нови демонстрации за малки и големи любопитковци  през септември. С тях научните експерименти, които може да видите на живо стават 30. Продължителността им варира от 30 до 45 минути.

Демонстрациите са идеалното средство да се разкрият интересните аспекти на физиката, химията, математиката и информатиката. В допълнение към интерактивните експонати в центъра, те ще обогатят знанията на малките (и порасналите) посетители. Дори може някой бъдещ учен и откривател за първи път да се влюби в науката именно в TechnoMagicLand, който се намира в София Тех Парк.

Красива наука за малки и големи идва с новите демонстрации в TechnoMagicLand

Ето кои са част от новите демонстрации:

Приказки за химията: Азот

Името му буквално означава Не-Жив. И наистина – в обикновени условия азотът не проява интерес към други вещества, но неговите съединения имат интересни свойства, които на всичкото отгоре имат и практическо приложение. Киселини, основи, цветни съединения и интересни пламъци – азотните съединения наистина имат какво да разкажат.

Експерименти с газове

Какво има в атмосферата около нас? Какви са свойствата на газовете, които я изпълват? А защо дишаме? Ще се запознаеш със свойствата на няколко различни газа, които ще получим експериментално.

Метали

Може ли метал да взаимодейства с вода? А дали е експлозивно? Металите горят ли? А дали има такива, меки като фъстъчено масло? Ела на демонстрацията, за да научиш много интересни неща за металите и техните свойства и да наблюдаваш изключителни експерименти.

Цветна химия

Защо химиците смятат, че цветовете на светофара са объркани? Можеш ли да се ориентираш по часовник в бутилка? Ако химията ти е интересна и искаш да разбереш как да правиш цветни експерименти вкъщи, ела ни на гости, за да участваш в демонстрацията.

Вкус-но

Как зрението е свързано с вкуса? А какво ще стане, ако си запушиш носа? Може ли музиката, която слушаш, да направи ястието по-добро отколкото е? Как всички сетива са свързани помежду си и защо сме еволюирали да разпознаваме толкова различни вкусове можеш да разбереш при нас.

Фойерверк

Виждали сте фойерверки, нали? А на какво се дължат различните цветове? Ще ви покажем истински пиротехнически смеси, ще рисуваме с взрив и ще разберете на какво се дължат различните цветове на любимите на всички новогодишни залпове.

Повече за графика на TechnoMagicLand може да научите тук.