EnteR

„Косачи“ – антиутопичен роман за живот на безсмъртие

„Косачи“

Първият роман от хитовата трилогия на Нийл Шустърман „Дъгата на косата“ вече може да бъде открит и на български език с логото на издателство Orange Books. „Косачи“ е фантастичен роман, който представя бъдеще, в което хората са постигнали безсмъртие, а популацията се регулира по по-особен начин. Романът е подходящ, както за тийнейджъри, любители на фентъзи жанра, така и на читатели, които търсят приключенска история, която бързо да ги погълне.

Свят без глад, без болести, без война, без страдание.

Човечеството е постигнало всичко това и дори е победило смъртта. Сега Косачите са единствените, които могат да слагат край на живота, и са длъжни да го правят, за да държат размера на населението под контрол.

Цитра и Роуан са избрани за ученици на Косач Фарадей – роля, която никой от тях не е желал. На тях им се налага да овладеят „изкуството“ по отнемане на живот със знанието, че ако се провалят, това означава самите те да се простят с живота си. Само единият от двамата в крайна сметка може да стане Косач и залогът се вдига допълнително от това, че избраният трябва да ликвидира конкурента си. Оказва се обаче, че обучението им е не толкова свързано с овладяване на различните методи за убиване, колкото с откриване на житейска философия, която да им помогне да приемат съдбата си.

Нийл Шустерман създава оригинален свят, който на пръв поглед изглежда съвършен, но не след дълго утопията неусетно се превръща в дистопия.

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!