EnteR

Колко (си) струва да пораснеш? Онлайн премиера на българския късометражен филм „I don’t want to grow up”

Онлайн премиера на новия български късометражен филм „I don’t want to grow up”

Кога порастват децата? С първата разбита илюзия? Първите платени сметки? Или пък когато се появят собствените им деца? Сигурно всеки от нас има своята представа и отговор на този вечен въпрос. А там, където свършва представата, започва волята за справяне с точно тази реалност, която изисква порастването ни…

Всеки петък на noblink.bg можете да гледате онлайн премиерата на един нов български късометражен филм. Заглавието за тази седмица е колкото разтоварващо, толкова и подходящо за един по-сериозен разговор – със самите себе си, с децата ви, с приятелите… зависи от коя страна на порастването чувствате себе си в точно този момент.

Защо избрахме да качим „I don’t want to grow up”?

„Когато видя цената, която плащаш – не искам да порасна“, пее Том Уейтс през 1992-а, пред един… детски микрофон. Озъбен през лупа на света, от който не иска да бъде част.

Темата за (без)отговорността на младостта като че ли става все по-голяма –  колкото по-голяма става и свободата да избираме как точно да живеем живота си. Затова филми като „I don’t want to grow up” на режисьора Филип Андреев ни изглеждат важни за правене и лесни за разбиране.  Историята е разказана с необходимата за темата лекота, а сладкото безвремие, в което ни потапя, е като че ли най-верният ключ към разбирането на точно тази точка от човешката душа – едно състояние на границата между онова, което се налага да бъдеш, онова, което искаш да си, и възможността да левитираш още малко между двете, без да избираш, просто защото можеш.

В главните роли влизат двама обещаващи млади актьори – Мила Люцканова и Мак Маринов (и двамата можете да гледате на театрални сцени в редица постановки). Струва си да им дадете шанс и тук – просто за да си припомните (или представите) онзи момент, в който мечтаете за едни оранжеви стени и… нищо повече. А простичката радост от живота да е във въздуха наоколо, пък бил той и прашен…

I DON’T WANT TO GROW UP

 https://noblink.bg/portfolio-item/don-t_want_to_grow_up/

Ада и Александър са объркани двадесетинагодишни младежи. Спонтанно решават да заживеят заедно и започват малък ремонт на стара мансарда с помощта на най-близките си приятели. Ремонтът прераства в деструктивен купон и става ясно, че всички те имат проблем с порастването.

  • Година: 2016
  • Жанр: Драма, комедия
  • Продължителност: 27:31 мин.
  • Режисьор: Филип Андреев
  • С участието на: Мак Маринов, Мила Люцканова
  • Продуцент: Бъръ Филм

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!