Наука Образование

Катедра Астрономия организира информационни вечери за магистърската си програма за неспециалисти

Разберете как да станете магистър по „Астрономия и популяризация на астрономията” на 24 и 26 август

На вниманието на всички фенове на астрономията: И тази година в катедра Астрономия към Физическия факултет на СУ ще има магистърска програма „Астрономия и популяризация на астрономията“. Тя е насочена към всички любители на звездите, които не са завършили физика, но искат да се обучават от едни от най-добрите преподаватели по астрономия и астрофизика. Във вечерите на 23 и 25 август ще може лично да се запознаете с тях и да разберете повече за магистърската програма.

Магистърската програма „Астрономия и популяризация на астрономията“ включва теоретични и практически курсове както във всички сфери на астрономията, така и предмети, свързани с комуникация на науката. Програмата е задочна, с продължителност 4 семестъра и е достъпна за всеки, завършил бакалавърска степен, независимо от специалността.

Информационните вечери се организират на 23 август между 18:00 и 20:00 ч във фоайето на сграда А на Физическия факултет (бул. „Джеймс Баучер“ 5), и на 25 август между 18:00 и 20:00 ч в Астрономическата обсерватория в „Борисовата градина“. Тогава ще се срещнете с част от преподавателите от катедра Астрономия, както и с магистри от първите три випуска на програмата.

Записването за тази учебна година е във всеки работен ден от 28 август до 13 септември, в сграда А на Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, етаж 4, отдел „Студенти” – А421. Приемно време: 9–12 ч. и 13–16 ч. Необходимо е да представите оригинал и копие на бакалавърска диплома и диплома за средно образование. Оригиналите се връщат, копията остават в канцеларията. В А118 се заплаща такса за обработка на документи в размер от 30 лв. Таксата за един семестър е 450 лв.

Информация и съдействие относно приема, протичането на занятията и други въпроси, свързани с програмата, освен на живо на 23 и 25 август, желаещите могат да получат и като пишат на – evgeni[at]phys.uni-sofia.bg.

Още информация ТУК.