MindHub
IT обучение

Какво ново в MindHub за учебната 2017/2018 година?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Посрещаме новата учебната година с изцяло различни визия и облик, подобрена модулна програма и още по-интересни и детайлизирани проекти в модулите!

От Септември всеки родител ще има индивидуален профил в нашата система, а скоро ще може и да оценява менторите, които преподават на неговото дете.

Освен това — от началото на месец Октомври клубове по програмиране MindHub ще стартират в 5 български града! 🙂

Как се промени програмата ни за последните почти 2 години?

През декември 2015, когато стартирахме MindHub, на първо място искахме да предадем знания по основи на програмирането на деца между 6 и 11 години. Започнахме с доста семпла учебна програма — съставена от набор от теми. В процеса на работа с децата си дадохме сметка, че те са част от нещо по-голямо и могат да бъдат обособени в модули.

През 2016 год. пуснахме нова модулна програма за всички възрасти. Тя беше разделена на теоретични и практически занимания, събрани в 120 минутни блокове.

Преди старта на учебната 2016/2017 година се събрахме и ревюирахме всичко, което сме постигнали до този момент. Предстоеше най-трудното — да синтезираме и имплементираме всички свои знания за обучението на деца по програмиране, цялата информация за различните възрасти и техните възможности, за да можем да създадем сегментирана учебна програма. И тя стана факт!

През изминалата учебна година децата се обучаваха в три направления — Junior (6–7 г.), Middle (8–9 г.) и Senior (10–11 г.). Разширихме арсенала си от инструменти, залагайки отново на STEM методологията и игровия метод. Ние вярваме, че придобиването на базови познания по програмиране ще даде на децата необходимите умения и компетенции за успех в професиите, които те ще упражняват в бъдеще!

Какви са новостите тази година?

подобрена учебна програма с още по-интересни и увлекателни проекти— нови мисии за програмиране поведението на роботи, създаване на интерактивни анимации и виртуални светове, пресъздаване на 3D ефекти в дигитални игри, програмиране на пикселизирани екрани и микрокомпютри.

индивидуални профили за родителите — благодарение на обратната връзка, която получаваме и целта ни да дедем най-голяма яснота и удобство за проследяване напредъка на децата, създадохме система, в която всеки един родител вече има индивидуален профил.

възможност за поставяне на рейтинг на менторите (очаква се края на октомври) — от личния си профил, всеки родител ще може да постави оценка на ментора, който обучава детето му.

възможност за оставяне на обратна връзка от родителите (очаква се края на октомври) — отворена комуникация за това, което харесвате и което можем да подобрим; в профила си всеки родител може да публикува мнение или какво детето е споделило вкъщи; ще се радваме да споделите дори идеи, които смятате, че трябва да стигнат до екипа ни.

MindHub в 5 града — от септември MindHub клубове ще стартират в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Русе!

Екипът ни е изправен пред ново предизвикателство — това да достигне до възможно най-много деца, на които да помогнем да направят своите първи стъпки в програмирането. Все по-често се говори за професиите на бъдещето и уменията, които децата трябва да притежават, за да бъдат успешни. Това ни мотивира да дадем възможност на повече малчугани да се докоснат до света на дигиталните технологии.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Tags

Добави коментар

Натиснете тук за да коментирате