MindHub
IT&DiGiTAL обучение

Какво ново в MindHub за учебната 2017/2018 година?

Посрещаме новата учебната година с изцяло различни визия и облик, подобрена модулна програма и още по-интересни и детайлизирани проекти в модулите!

От Септември всеки родител ще има индивидуален профил в нашата система, а скоро ще може и да оценява менторите, които преподават на неговото дете.

Освен това — от началото на месец Октомври клубове по програмиране MindHub ще стартират в 5 български града! 🙂

Как се промени програмата ни за последните почти 2 години?

През декември 2015, когато стартирахме MindHub, на първо място искахме да предадем знания по основи на програмирането на деца между 6 и 11 години. Започнахме с доста семпла учебна програма — съставена от набор от теми. В процеса на работа с децата си дадохме сметка, че те са част от нещо по-голямо и могат да бъдат обособени в модули.

През 2016 год. пуснахме нова модулна програма за всички възрасти. Тя беше разделена на теоретични и практически занимания, събрани в 120 минутни блокове.

Преди старта на учебната 2016/2017 година се събрахме и ревюирахме всичко, което сме постигнали до този момент. Предстоеше най-трудното — да синтезираме и имплементираме всички свои знания за обучението на деца по програмиране, цялата информация за различните възрасти и техните възможности, за да можем да създадем сегментирана учебна програма. И тя стана факт!

През изминалата учебна година децата се обучаваха в три направления — Junior (6–7 г.), Middle (8–9 г.) и Senior (10–11 г.). Разширихме арсенала си от инструменти, залагайки отново на STEM методологията и игровия метод. Ние вярваме, че придобиването на базови познания по програмиране ще даде на децата необходимите умения и компетенции за успех в професиите, които те ще упражняват в бъдеще!

Какви са новостите тази година?

подобрена учебна програма с още по-интересни и увлекателни проекти— нови мисии за програмиране поведението на роботи, създаване на интерактивни анимации и виртуални светове, пресъздаване на 3D ефекти в дигитални игри, програмиране на пикселизирани екрани и микрокомпютри.

индивидуални профили за родителите — благодарение на обратната връзка, която получаваме и целта ни да дедем най-голяма яснота и удобство за проследяване напредъка на децата, създадохме система, в която всеки един родител вече има индивидуален профил.

възможност за поставяне на рейтинг на менторите (очаква се края на октомври) — от личния си профил, всеки родител ще може да постави оценка на ментора, който обучава детето му.

възможност за оставяне на обратна връзка от родителите (очаква се края на октомври) — отворена комуникация за това, което харесвате и което можем да подобрим; в профила си всеки родител може да публикува мнение или какво детето е споделило вкъщи; ще се радваме да споделите дори идеи, които смятате, че трябва да стигнат до екипа ни.

MindHub в 5 града — от септември MindHub клубове ще стартират в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Русе!

Екипът ни е изправен пред ново предизвикателство — това да достигне до възможно най-много деца, на които да помогнем да направят своите първи стъпки в програмирането. Все по-често се говори за професиите на бъдещето и уменията, които децата трябва да притежават, за да бъдат успешни. Това ни мотивира да дадем възможност на повече малчугани да се докоснат до света на дигиталните технологии.

Етикети: