LG изкуствен интелект
Технологии

Изкуствен интелект ще управлява уредите на LG през 2018-а

LG Electronics обяви създаването на своя нов бранд ThinQ, с който ще обозначава всички свои домакински уреди през 2018 г., както и услугите и продуктите си в областта на потребителската електроника, които използват изкуствен интелект (AI). Продуктите и услугите LG ThinQ ще имат възможността да използват машинно самообучение и да общуват помежду си, използвайки множество технологии за изкуствен интелект, разработени от партньори и в рамките собствената си AI технология – DeepThinQ.

LG положи основите на първите проекти в областта на изкуствения интелект по време на CES 2017, когато обяви DeepThinQ, последвано от инициативата да внедри Wi-Fi във всички свои премиум уреди, излезли на пазара тази година. През юни LG откри своята Лаборатория за изкуствен интелект в Сеул под ръководството на главния технически директор на компанията, което директно свърза под една шапка всички разнообразни AI проучвания и технологии на компанията, които разпознават и се учат от глас, видео и сензори. AI лабораторията на LG допринесе за създаването на първия в света климатик, изучаващ пространството около себе си, както и интелигентни хладилници, перални машини и прахосмукачки-роботи.

“Целта на марката ThinQ е да покаже още по-ярко, че интелигентните продукти на LG винаги мислят за клиента и за това да направят живота му по-добър,” каза Хан Чанг-хии, завеждащ глобалния маркетинг център на LG. “Изкуственият интелект е следващата революция в технологиите и в ролята си на лидер при уредите за дома и потребителската електроника, ние носим отговорност да направим AI по-лесен за възприемане и по-малко стряскащ за потребителите.”

LG Electronics ще впечатли участниците на изложението за потребителска електроника CES 2018 с най-новите си умни решения за управление на въздуха в дома. Пречиствателят за въздух LG PuriCare със своя сензор за фин прах и колонният инверторен климатик DUALCOOL ThinQ™ с опция за гласово разпознаване и DeepThinQ технология улесняват потребителите повече от всякога да създават по-чист въздух в домовете си.

Високотехнологично и умно премахване на финия прах

Проучванията показват, че домашният полен и прах имат голям ефект върху качеството на живот на семействата по цял свят. Използвайки чувствителен сензор за мониторинг на въздуха, LG PuriCare автоматично премахва фините частици прах, когато установи понижение в качеството и нивото на комфорт на околния въздух. Оценката на въздуха се извършва дори и когато PuriCare е изключен, като уредът се включва само при необходимост. PuriCare има отличителен цилиндричен дизайн и предлага най-модерната технология за пречистване на въздуха на пазара благодарение на системата на LG 360° Total Care Filter System. Функцията Clean Booster помага на LG PuriCare да генерира чист въздух на разстояние 7,5 метра, което позволява да се обхванат дори големи зали. При основата си уредът генерира по-лек поток от въздух, което го прави идеален за семейства с малки деца и домашни любимци.

Подобрено удобство благодарение на гласово разпознаване

LG ще представи по време на изложението за потребителска електроника CES и своя колонен инверторен климатик DUALCOOL ThinQ™, оборудван с гласова технология и позволяващ на потребителите да контролират температурата в дома, изричайки една единствена фраза, докато влизат през входната врата или от една в друга стая. В допълнение към високата си енергийна ефективност и по-ниските нива на шум, благодарение на своя двоен инверторен компресор, DUALCOOL ThinQ™  използва технологията с изкуствен интелект на LG DeepThinQ, за да насочва по-голям директен въздушен поток към обитателите в стаята, използвайки пространствено ориентиране. Уредът разпознава наличието на хора в стаята, а умният сензор за движение настройва силата на въздушната струя спрямо близостта на хората до уреда. Анализирайки ежедневните навици на обитателите в дома, климатикът LG DUALCOOL ThinQ™ сам научава кои области на къщата изискват охлаждане в определени времеви зони от деня и така осигурява оптимални температури, като същевременно пести енергия.

“Умните уреди за дома на LG са лидери в индустрията, защото успяват да предскажат нуждите на потребителите и създават по-уютна атмосфера,” каза Сонг Дай-хюн, президент на LG Home Appliance & Air Solution Company. “Изкуственият интелект в момента е на много високо ниво и LG има ангажимент да използва тази технология, за да подобрява качеството на живот на потребителите.”

Посетителите на CES 2018 могат да видят на живо продуктите за  управление на въздуха в дома на щанда #11100 в Централната зала на Las Vegas Convention Center между 9-12 януари 2018 г.