Наука Образование

Избраха петимата български млади учени, които ще участват на 72-та среща с Нобелови лауреати по физиология и медицина

София Тех Парк организира конкурс за млади учени за среща с нобелови лауреати по медицина

Петима млади учени бяха избрани да представляват България на 72-та среща с Нобелови лауреати по физиология и медицина в Линдау (Германия). В международното събитие ще участват около 40 носители на най-престижното отличие за наука и над 600 талантливи млади учени от цял свят. Българските участници са д-р Мария Ивановска, д-р Йордан Калчев, д-р Мартин Иванов, Михаела Попова и Трифон Попов. Срещата ще се проведе от 25 до 30 юни 2023 г.

Поздравления за д-р Мария Ивановска, специалист по Клинична имунология, главен асистент в катедра “Микробиология и имунология” на Медицински университет – Пловдив, гл. ас. д-р Йордан Калчев, специалист по микробиология от Медицински университет – Пловдив, лекар в Университетска болница “Св. Георги” в Пловдив, д-р Мартин Иванов, асистент в Медицинския университет – Варна,  Михаела Попова, пети курс специалност “Фармация” в Медицинския университет – Пловдив и Трифон Попов, студент четвърти курс специалност “Медицина” в Медицинския университет – София!

София Тех Парк и Фондация за иновации и технологичен трансфер – ФИТТ с водещ партньор научно-технологичния парк бяха избрани да номинират млади учени за срещата с нобеловите лауреати в Линдау от Съвета за организиране на срещите със световно признатите учени.

Петимата български медици, които ще участват в събитието през следващата година бяха излъчени след проведен конкурс, в който се включиха 13 специалисти. Получените кандидатури бяха разгледани и класирани от експертна комисия от представители на ФИТТ и водещи български учени в областта на медицината.