Образование Олимпийци

За десети път в Шумен ще се проведе Международен есенен турнир по информатика (IATI)

За десети път в Шумен ще се проведе Международен есенен турнир по информатика (IATI)

В края на ноември България ще стане център на международната състезателна информатика. За десети път в Шумен ще се проведе Международен есенен турнир по информатика (IATI). Той ще се състои от 21 до 25 ноември 2018 г., а негови инициатори са Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев под патронажа на Община Шумен.

Основен организатор тази година е Шуменският университет, като за нуждите на турнира в университета ще се осигурят над 200 компютъра. В организацията се включва и Школа „А&Б“ с целия си ресурс от техника, преподаватели и служители.

За десети път в Шумен ще се проведе Международен есенен турнир по информатика (IATI)

Турнирът е единственото международно състезание по информатика, което включва две възрастови групи – младежка (junior) – за ученици до 15.5 години и старша възраст (senior) – за ученици от гимназиална степен на средното училище.

Организаторите са поканили за участие в турнира двата национални отбора по информатика на България в старша и младша възрастова група. Те споделят, че е привилегия „да бъдем домакини на един турнир, в който участниците не само ще се съревновават в областта на информатиката, но и ще бъдат стимулирани да обогатят своите знания и умения в областта на компютърните науки.“ И допълват: „Вярваме, че турнирът ще бъде израз на младежкия порив за търсене на нови предизвикателства. Искрено се надяваме, че това събитие ще ви донесе много нови приятелства, незабравими преживявания и приятни спомени.“

Очаква се в турнира да участват над 200 състезатели от над 10 държави, сред които най-добрите в областта на този вид състезания: Русия, Румъния, Полша и др.

Първоначалната програма на турнира е:

21.11. – ден за пристигане

22.11. – ден за екскурзия и practice session.

23.11. и 24.11. – състезателни дни

Награждаването ще е на 24.11. от 19:30 в Арена Шумен

25.11. – ден за отпътуване.

Повече за турнира може да намерите на http://iati-shu.org