Образование Олимпийци

За ден бяха събрани средствата за финансиране на учениците ни за Международната олимпиада по експериментална физика

За ден бяха събрани средствата за финансиране на учениците ни за Международната олимпиада по експериментална физика

Успех! Само за един ден бяха събрани средствата за финансирането на българските ученици, които ще участват на Международната олимпиада по експериментална физика тази есен. Много добри хора и фирми се свързаха с ръководителя им Никола Каравасилев след публикацията в MediaBricks.bg. Още в първите часове стотици потребители споделиха статията ни и нужната сума за пътните разходи и таксата за правоучастие беше събрана. Това е още един ясен знак, че в нашето общество има много хора, които ценят интелектуалния потенциал на България и са готови да го подкрепят както морално, така и материално!

Учениците и техният ръководител по експериментална физика изказват своите специални благодарности на Зебра АД (в лицето на г-жа Емилия Стефчева), г-жа Петя Манолова, г-н Венелин Добрев и всички други анонимни спонсори на отбора.

От 23 до 30 ноември в Беларус българските медалисти от няколко олимпиади Иво Петров (12 клас, СМГ) и Васил Николов (11 клас, ПЧМГ), както и техният ръководител Никола Каравасилев ще участват в Международната олимпиада по експериментална физика. Те ще се мерят знания с едни от най-добрите гимназисти по физика в света.

Нашите участници – Иво и Васил, са избрани да представят страната ни в това състезание на база отличните им представяния от различни състезания по физика в последните няколко учебни години.

Иво Петров е двукратен участник в Международната олимпиада по физика, като е спечелил два сребърни медала. Тази година той завоюва сребърен медал и от Международната олимпиада по математика.

©MediaBricks.bg

Васил Николов има зад гърба си две участия в Международната олимпиада по астрономия и едно на Международната олимпиада по физика, спечелил е медали от всички тях.

©MediaBricks.bg

Само преди дни Иво и Васил се завърнаха с медали и от Олимпиадата на Метрополисите.

Техният ръководител Никола Каравасилев е сред най-добрите млади учители по физика и астрономия в България. Той е ръководител на няколко олимпийски отбора, които участват в най-престижните състезания по природни науки в света. Ученици на Никола редовно печелят медали за България.

Отборът и неговият ръководител отново изказват своята най-искрена благодарност към всички, които толкова бързо отговориха и помогнаха за финансирането на участието им.

Не забравяйте, че на 19 октомври MediaBricks.bg организира научно-популярното събитие Science Bricks в подкрепа на българските олимпийци по природни науки в София Тех Парк.

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!