Образование Олимпийци

Продължава кандидатстването на ученици за участие в Международния турнир на младите естествоизпитатели

Усмихнато завръщане за бронзовите ни медалисти от Международния турнир на младите естествоизпитатели
©MediaBricks.bg 2019

Продължава кандидатстването за подбор на 12 ученици, които да станат част от българските отбори за Международния турнир на младите естествоизпитатели (International Young Naturalists Tournament – IYNT) през 2021 година. Ръководителите Никола Каравасилев, Наско Стаменов и Златина Димитрова търсят ученици, родени след 1 януари 2005г., които обичат природните науки, като химия, физика, математика и биология, а също така имат желание за експериментална работа. В престижния международен турнир участниците правят истински научни разработки и защитават своите резултати като отбор. Срокът за кандидатстване е 20 февруари.

За да участвате в подбора трябва да попълните следната форма https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrtHTi9Fb-EU-NceyFl4j69Vp0qlKaQZ–iOohlSCdcNZYgw/viewform

Тази година Международният турнир на младите естествоизпитатели (International Young Naturalists Tournament – IYNT) е предвидено да се проведе от 8 до 15 август в Алмати, Казахстан  и в него ще вземат участие 12 ученика от България, разпределени в два отбора по 6. Задачите за Турнира могат да бъдат намерени на следния линк: http://iynt.org/IYNT_Problems_2021.pdf

Идеята на надпреварата е не да се решават задачи, а да се търсят решения на определени научни проблеми. Състезанието е много различно от научните олимпиади. За да постигнат успех на турнира, участниците ще трябва да правят истински разработки, върху поставените 17 задачи, и да защитават своите резултати като отбор.

Международният турнир на младите естествоизпитатели е огромен шанс за тях да се докажат и развиват в света на науката, като някой ден могат да станат едни от най-успешните учени в своята област.

През 2019 година един от българските отбори се завърна с бронзово отличие от турнира.

Усмихнато завръщане за бронзовите ни медалисти от Международния турнир на младите естествоизпитатели
©MediaBricks.bg
Усмихнато завръщане за бронзовите ни медалисти от Международния турнир на младите естествоизпитатели
©MediaBricks.bg

До сега в седемте издания на Международния турнир на младите естествоизпитатели българските отбори са спечелили 1 златен, 1 сребърен и 3 бронзови медала.

Ако имате допълнителни въпроси за турнира може да се обръщате директно към ръководителите във фейсбук страницана на бългаските отбори ТУК или на имейл: