Започна записването за конкурса „Лаборатория за слава“ (FameLab 2019 България)
EnteR Наука

Започна записването за конкурса „Лаборатория за слава“ (FameLab България 2019)

Започна записването на четиринайсетото издание на „Лаборатория за слава“ (FameLab България). Световния формат на надпреварата се организира у нас от Британски съвет (British Council България). Страхотното състезание за намиране на нови комуникатори на науката за пореден път ще предизвика участниците да поберат един научен разказ в 3 минути.

Целта на „Лаборатория за слава“ (FameLab България) е разбираемото и атрактивно обясняване на научни теми пред неспециализирана публика, като това помага за промяната на публичния образ на учените и защитава използването на обществени средства за изследователска дейност.

За това ако сте на възраст над 21 години и можете да обясните научна тема само за 3 минути, конкурсът „Лаборатория за слава“ е точно за вас. Той е отворен за всеки, който работи или учи математика, технологии, инженерни или природни науки (медицина, биология, химия, физика, астрономия, науки за Земята). Това включва също работещи в частния и публичния сектор.

Започна записването за конкурса „Лаборатория за слава“ (FameLab 2019 България)

Записване:

Крайният срок за записване е 12 март (сряда) 2019 г.

Ако не сте в София и се колебаете дали да пътувате, можете да изпратите видео до 28 февруари 2019 г.

Националният кастинг ще се проведе в София на 16 март (събота) 2019 г. от 10:00 до 17:00 ч. (в два кръга). Точното място ще бъде обявено допълнително.

Всичко за записването и конкурса ще намерите на сайта на Британски Съвет тук:

https://www.britishcouncil.bg/famelab/enter-competition

https://www.britishcouncil.bg/famelab/enter-competition/apply

Разбира се има и награди:

Достъп до международна мрежа от учени и инженери

Участието ви във FameLab ще вдъхнови следващото поколение учени и инженери, ще ви помогне да придобиете ценни комуникационни умения и ще ви даде възможност да се срещнете с невероятни хора с общи интереси. Ще станете част от вдъхновяваща мрежа от учени и инженери, които могат да обясняват своята наука пред неспециализирана публика по разбираем и атрактивнен начин.

Майсторски клас по комуникация на науката

Воден от някои от най-добрите комуникатори на науката в света, майсторският клас е сред най-големите награди за всички финалисти във FameLab. На него ще научите защо е нужна комуникацията на науката, ще развиете ценни умения за презентиране и работа с медии, и ще имате възможност да се запознаете и общувате с учени от най-различни области!

Всеки участник ще има възможност да се срещне с други обещаващи млади учени и ще получи достъп до мрежите на FameLab Bulgaria и FameLab International. След участието си във FameLab можете да бъдете поканени да участвате в други публични събития за комуникация на науката в България като Софийския фестивал на науката.

Започна записването за конкурса „Лаборатория за слава“ (FameLab 2019 България)

Спечелилите първо, второ и трето място ще получат парични награди и плакети. Ще има също награда на публиката и други специални награди.

Пътуване до Обединеното кралство

Националният победител ще участва в Челтнъмския фестивал на науката в Обединеното кралство и ще се състезава на международния финал на „Лаборатория за слава“ – FameLab. Там ще откриете нов свят от възможности като общувате с учени от целия свят.

Започна записването за конкурса „Лаборатория за слава“ (FameLab 2019 България)

И не на последно място, несъмнено ще спечелите любовта на публиката заради вашата страст към науката!