Ето го първия сгъваем смартфон на Samsung с Infinity Flex Display (видео)
Смартфони

Ето го първия сгъваем смартфон на Samsung с Infinity Flex Display (видео)

Тази вечер Samsung направи завой към бъдещето. Компанията представи първия си сгъваем смартфон. Това е следващата стъпка в еволюцията на умните телефони. За него се носеха слухове от месеци, но тази вечер публиката на конференцията за разработчици на Samsung видя на живо концептуалния модел, който скоро ще влезе в масово производство.

Компанията обяви, че новият смартфон разчита на Infinity Flex Display. Устройството има преден стандартен чувствителен на допир екран, като всеки друг смартфон. Бъдещето обаче се крие вътре. Новият телефон се разгъва и така се отваря двойно по-голям дисплей с диагонал от 7,3 инча. Това означава, че в разгънато състояние потребителя държи в ръцете си цял таблет. Реално обаче той се побира в джоба след като се сгъне.

Ето го първия сгъваем смартфон на Samsung с Infinity Flex Display (видео)

От компанията се похвалиха, че с новия смартфон потребителите ще разполагат с най-доброто от двата свята: компактен смартфон, който предлага по-голям дисплей за мултитаскинг и гледане на съдържание. Приложенията безпроблемно преминават от по-малкия дисплей към по-големия, докато устройството се разгъва. В допълнение, потребителите могат да влизат в интернет, да гледат, да се свързват и да извършват много задачи, като едновременно използват до три активни приложения на по-големия дисплей.

Тъй като Infinity Flex Display е платформа от следващото поколение, Samsung кани разработчиците да участват в неговото създаване от самото начало. Работейки съвместно с Google и общността за разработчици на Android, Samsung ще увеличи максимално потенциала на платформата, за да създаде оптимизирано потребителско изживяване.