Ето ги българските състезатели в Международния турнир на младите естествоизпитатели
Олимпийци

Ето ги българските състезатели в Международния турнир на младите естествоизпитатели

Българските ученици, които ще се състезават на 6-ия Международен турнир на младите естествоизпитатели (International Young Naturalists Tournament – IYNT) пристигнаха в Грузия. Това са Тодор Кюркчиев, Васил Николов, Виктор Гилин, Красимир Масларов, Георги Иванов и Иван Коюв. Техни ръководители са Никола Каравасилев и Мария Явахчова. Надпреварата стартира днес и ще приключи на 12 юли.

Ето ги българските състезатели в Международния турнир на младите естествоизпитателиШестимата ни талантливи гимназисти са сред най-добрите по физика, химия и биология у нас. Те ще станат част от едно от най-новите състезания по природни науки. Идеята на надпреварата е не да се решават задачи, а да се търсят решения на определени научни проблеми. Ще има дискусии с ученици от целия свят. Състезанието е много различно от научните олимпиади.

За да постигнат успех на Международния турнир на младите естествоизпитатели, българските участници ще трябва да правят истински научни разработки и да защитават своите резултати. На предните 5 издания на надпреварата българският отбор е завоювал един златен и два бронзови медала.

Международният турнир на младите естествоизпитатели е огромен шанс за тях да се докажат и развиват в света на науката, като някой ден могат да станат едни от най-успешните учени в своята област.