EnteR Образование

Европейски потребителски център организира ученически екоконкурс с еконаграда

Европейски потребителски център организира ученически екоконкурс с еконаграда

Грижата за околната среда не ви звучи като клише? И даже имате съмишленици в училище, с които бихте разказали какво заслужава вашето населено място, за да бъде още по-зелено? Тогава може да се включите в ученическия конкурс на тема „Моят зелен град“ до 30 август. Той се организира от Европейски потребителски център България, Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационен център „Европа Директно“ – София.

Темата е свързана с  европейската година на „по-зелените“ градове, която отбелязваме през 2020 година.

В конкурса може да разкажете как се опазват зелените пространства във вашия град или село. Или да споделите дали вие и вашият клас сте отговорни пътешественици, които се грижат за природата, когато отивате на лагер или екскурзия. Може да направите видео, да подготвите презентация или да отприщите вдъхновението си и да го облечете в думи или цветове. Важното е проектът да бъде екипна работа и учениците да бъдат между 4 и 10 души над 14 години.

Пълните правила на конкурса може да намерите ТУК.

Организаторите обясняват, че целта на конкурса е да се даде възможност на младите хора да изразят своята позиция по теми, свързани с опазването на околната среда, изменението на климата и устойчивото потребление.

Материалите могат да се изпращат на следните адреси,

[email protected] , [email protected] и [email protected]

Крайният срок е 30 август 2020 г.

Ще бъдат отличени трите най-добри предложения, като на тази база, ще бъдат идентифицирани 3 населени места, в които ще се проведе „Еко ден“. По време на „Еко дните“ учениците ще могат да се включат в различни творчески работилници и забавни активности.

Още може да видите на сайта на www.ecc.bg .

 

Може да подкрепите MediaBricks.bg чрез платформата Patreon Become a Patron!