Наука Образование

Европейска нощ на учените: Гледайте „Формулата на Тео“ и се срещнете лично с Теодосий Теодосиев в кино „Одеон“

Европейска нощ на учените: Гледайте „Формулата на Тео“ и се срещнете лично с Теодосий Теодосиев в кино „Одеон“

На 27 септември в кино „Одеон“ ще бъде излъчен филмът „Формулата на Тео“, а след това зрителите ще се срещнат с учителя Теодосий Теодосиев – Тео. Прожекцията е част от Европейската нощ на учените и започва в 15:00 ч. като входът е безплатен.

Заповядайте да се запознаете лично с е един от най-изявените и признати учители по физика в България за последните 40 години. В школата  Теодосий Теодосиев в Казанлък се обучават ученици, които печелят медали по физика от международни олимпиади. Възпитаниците му постигат страхотни резултати благодарение на специалния му подход при обучение, чрез създаване на експериментални задачи по физика.

Във „Формулата на Тео“ Теодосий Теодосиев разкрива какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се преподава търсенето на нравствения абсолют? А да се подарява най-ценният и скъп продукт днес? Или това е само Формулата на Тео?

Европейската нощ на учените се провежда едновременно в цяла Европа в последния петък на месец септември. България се включва за 13-та поредна година в инициативата с редица събития, които свързват науката с културата. Събитията ще се проведат на над 50 места в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Долна Митрополия, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, София, Стара Загора и Тръстеник, на борда на научноизследователския кораб “Академик”, в родопската теснолинейка по маршрута Септември-Велинград и в единствената в България изследователската миниподводница РС-8В.

Не пропускайте на 19 октомври научно-популярното събитие Science Bricks в подкрепа на българските олимпийци по природни науки в София Тех Парк.